04/06/2019 04/06/2019 Την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από τέσσερα χρόνια, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Νόξβιλ του Τενεσί στις ΗΠΑ. Το Πάσχα του 2015 η εκκλησία τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Το πρόσφατα ανακαινισμένο τμήμα της εκκλησίας διαθέτει παράθυρα από βιτρό και ειδικά μωσαϊκά έργα τέχνης, που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με...
04 Ιουνίου, 2019 - 8:34

Ξαναλειτουργεί μετά από 4 χρόνια ο Αη Γιώργης στο Νόξβιλ

Διαδώστε:
Ξαναλειτουργεί μετά από 4 χρόνια ο Αη Γιώργης στο Νόξβιλ

Την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από τέσσερα χρόνια, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Νόξβιλ του Τενεσί στις ΗΠΑ.

Το Πάσχα του 2015 η εκκλησία τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο τμήμα της εκκλησίας διαθέτει παράθυρα από βιτρό και ειδικά μωσαϊκά έργα τέχνης, που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο της εκκλησίας.

Η οικογένεια Σκοτ Κόρουμ (Scott Corum) ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της εκκλησίας που χτίστηκε το 1968. «Το όνειρό τους τότε πραγματοποιήθηκε με το χτίσιμο της εκκλησίας, οπότε τώρα είναι σειρά μας να την ξαναχτίσουμε προς τιμήν τους», δήλωσε ο Κόρουμ.

«Η εκκλησία ήταν εντελώς καμένη. Μέχρι και τα ατσάλινα δοκάρια είχαν καταστραφεί, οπότε όλα όσα βλέπετε είναι καινούργια. Αυτό που μας καθυστερεί λίγο είναι τα περίπλοκα ψηφιδωτά κεραμίδια», δήλωσε ο κ. Λιακόνης. Και προσθέτει: «Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου είναι αυτό που μας δίνει δύναμη και προχωράμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων