08/09/2023 08/09/2023 Στον Παναμά βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης, 6 Σεπτεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος πρόκειται να συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπου θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία της χώρας.   Πρώτος σταθμός...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 10:57

Ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Παναμά

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Παναμά

Στον Παναμά βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης, 6 Σεπτεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος πρόκειται να συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπου θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία της χώρας.

 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Κέντρο Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’, όπου έγινε δεκτός από τη Διαθρησκειακή Κοινότητα του Παναμά.  “Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Κέντρο Αγίου Ιωάννη Παύλου ΙΙ και να μάθω για τις απίστευτες προσπάθειες υποστήριξης εκείνων που μάχονται για τους αστέγους και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Μας υποδέχθηκε θερμά ο Ariel López, Διευθυντής του Κέντρου”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σεβασμιώτατος.

Χθες, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την θρησκευτική ελευθερία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε Θεολογικό Φόρουμ του Καθολικού Πανεπιστημίου Santa Maria La Antigua.

Σήμερα θα ξεναγηθεί στο κανάλι του Παναμά, όπου θα επισκεφθεί το City of Knowledge Foundation. Την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης, τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Atenea, ένα τοπικό Ελληνικό Σχολείο, όπου θα τελέσει Μνημόσυνο προς τιμήν του ιδρυτή του και θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές.

Φωτογραφίες: GOARCH/Brittainy Newman

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων