03/01/2020 03/01/2020 Οι εργασίες  για την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, που είχαν παγώσει λόγω των άδειων ταμείων της Αρχιεπισκοπής, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι εντός του Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, έγινε δεκτός την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, 2019 από τον κυβερνήτη της Πολιτείας...
03 Ιανουαρίου, 2020 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2020 - 17:05

Ξεκινούν οι εργασίες στον Αγ. Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Διαδώστε:
Ξεκινούν οι εργασίες στον Αγ. Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Οι εργασίες  για την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, που είχαν παγώσει λόγω των άδειων ταμείων της Αρχιεπισκοπής, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι εντός του Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, έγινε δεκτός την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, 2019 από τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, κ. Άντριου Κουόμο, με τον δεύτερο να ανακοινώνει την επίσημη επανέναρξη των εργασιών του Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου στο Εθνικό Μνημείο που έχει δημιουργηθεί στο ‘Σημείο Μηδέν’, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, πριν την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση επισφράγισε την πρώτη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, μετά την ενθρόνιση του κ. Ελπιδοφόρου ως νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον Ιούνιο του 2019.

Η ανοικοδόμηση της μικρής αλλά ιστορικής Ορθόδοξης εκκλησίας στο Μανχάταν θα υπάγεται, πλέον, σε νέο μη-κερδοσκοπικό φορέα που θα δημιουργηθεί για να εγγυηθεί ότι αυτό το παγκοσμίως σημαντικό εγχείρημα θα αποπερατωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε ο Ιερός Ναός να ολοκληρωθεί το 2021, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν- Η λαμπρή ιστορία μέχρι την 11/9 , οι δύσκολες μέρες και το στοίχημα του 2021

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων