07/08/2020 08/08/2020 Τη βαθιά λύπη για την τραγωδία στο Λίβανο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ. “Θρηνούμε για τον λαό του Λιβάνου, που τώρα αντιμετωπίζει μια πρόσθετη πρόκληση σε αυτήν την εποχή της μεγάλης κρίσης” τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων Ειδικότερα,...
07 Αυγούστου, 2020 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2020 - 8:49

Λίβανος: Άμεση στήριξη από τους Ορθοδόξους των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Λίβανος: Άμεση στήριξη από τους Ορθοδόξους των ΗΠΑ

Τη βαθιά λύπη για την τραγωδία στο Λίβανο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ.

“Θρηνούμε για τον λαό του Λιβάνου, που τώρα αντιμετωπίζει μια πρόσθετη πρόκληση σε αυτήν την εποχή της μεγάλης κρίσης” τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία (IOCC) αποδέσμευσε 150.000 δολάρια σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.
Η βοήθεια θα περιλαμβάνει υγειονομικό υλικό, στήριξη των κοινοτικών επισιτιστικών προγραμμάτων στον Λίβανο, και συμμετοχή στη διαδικασία αποκατάστασης κτιρίων.
“Δεδομένου του συνεχιζόμενου κινδύνου από την πανδημία COVID-19, όλες οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες εκείνων που τώρα αντιμετωπίζουν μεγάλη απώλεια. Πενθούμε με εκείνους που θρηνούν και περπατούμε μαζί με εκείνους που υποφέρουν και έχουν ανάγκη” καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων