26/01/2020 26/01/2020 Ολοκληρώνεται σήμερα η ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Χαβάη και στην Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την Ελληνορθόδοξη κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου στη Χονολουλού της Χαβάης όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του στη Χαβάη από την ενθρόνιση του τον περασμένο Ιούνιο, ενώ τονίζεται...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 10:16

Μετά από 30 χρόνια Αρχιεπίσκοπος στη Χαβάη!

Διαδώστε:
Μετά από 30 χρόνια Αρχιεπίσκοπος στη Χαβάη!

Ολοκληρώνεται σήμερα η ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Χαβάη και στην Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την Ελληνορθόδοξη κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου στη Χονολουλού της Χαβάης όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του στη Χαβάη από την ενθρόνιση του τον περασμένο Ιούνιο, ενώ τονίζεται πως η εν λόγω κοινότητα είχε 29 χρόνια να δεχθεί την ποιμαντική επίσκεψη Αρχιεπισκόπου. Ο τελευταίος Αρχιεπίσκοπος που την είχε επισκεφθεί ήταν ο μακαριστός Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος τον Νοέμβριο του 1990 ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του ιερού της ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο και τον Αρχιδιάκονο του Ελευθέριο Κωνσταντίνου έγινε δεκτός από τους ενορίτες με ενθουσιασμό και εκτίμηση.

Η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Χαβάη υπάγεται στην Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου και ανάγει την ίδρυση της στο 1965 επί Αρχιεπισκοπίας του μακαριστού Ιακώβου. Ιερατικός προϊστάμενός της σήμερα είναι ο π. Αλέξανδρος Λεόνγκ. Απαριθμεί 120 οικογένειες, ελληνικές, ουκρανικές, ρωσικές, λιβανέζικες, σερβικές και ασιατικές.
Στο κήρυγμα του ο Αρχιεπίσκοπος ανάμεσα στα άλλα είπε «τι θαυμάσιο πράγμα που είναι να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στη Χονολουλού, να λατρεύσουμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και να τον κοινωνήσουμε διά της Θείας Κοινωνίας». Σε άλλο σημείο τόνισε πως «παρόλο ότι είχαμε να ταξιδεύσουμε χιλιάδες μίλια, όμως μας είσθε πολύ αγαπητοί και πολύ πλησίον μας διαρκώς εν τη κοινωνία του Αγίου Πνεύματος». Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «είναι μεγάλο δώρο κατά τον πρώτο χρόνο ως Αρχιεπίσκοπος να έχω την ευκαιρία να έλθω να σας επισκεφθώ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων