25/10/2019 25/10/2019 Ο Αθανάσιος Κουλαρμάνης είναι ο νέο Διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μετά από απόφαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής ο κ. Κουλαρμάνης ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, του μοναδικού Ελληνικού Λυκείου ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. “Κατά τη...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2019 - 10:08

Νέος διευθυντής Ελληνικής Παιδείας στην Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Νέος διευθυντής Ελληνικής Παιδείας στην Αρχιεπ. Αμερικής

Ο Αθανάσιος Κουλαρμάνης είναι ο νέο Διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μετά από απόφαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής ο κ. Κουλαρμάνης ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, του μοναδικού Ελληνικού Λυκείου ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

“Κατά τη θητεία του των 20 ετών ως Επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Συστήματος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ο κ. Κουλαρμάνης έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη της Ελληνοαμερικανικής Παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες” αναφέρεται και προστίθεται: “Στα χρόνια αυτά το Εκπαιδευτικό Σύστημα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου όχι μόνο αναγνωρίσθηκε ως το κορυφαίο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο, αλλά επίσης ως ένα από τα καλύτερα Ημερήσια Σχολεία της πόλης της Νέας Υόρκης”.

Μαθητές οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου έχουν γίνει δεκτοί σε μερικά από τα πλέον διάσημα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών όπως Yale, Columbia, Barnard, Cooper, Union, Rensselar, NYC, Sophie Davis Medical School. Πολλοί από τους μαθητές έχουν λάβει πλήρεις υποτροφίες για να σπουδάσουν στα προαναφερθέντα πανεπιστήμια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ενίσχυση της παιδείας. Κατά τον αγιασμό του σχολείου του Αγίου Δημητρίου τον περασμένο μήνα είχε προαναγγείλει τις αλλαγές στο κέντρο Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής και είχε τονίσει τα εξής:

«Είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μου. Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες τις οποίες περνάει η Ελληνική Παιδεία στην Αμερική. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία ανανέωσης του δυναμικού της Αρχιεπισκοπής όσον αφορά την διεύθυνση της Ελληνικής Παιδείας. Οσονούπω ολοκληρώνεται η διαδικασία και πολύ σύντομα θα έχουμε ένα νέο διευθυντή Ελληνικής Παιδείας, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα φέρει τα ελληνικά σχολεία ξανά εκεί που πρέπει: να είναι στο επίπεδο που όλοι μας αναμένουμε και επιθυμούμε. Είμαι σίγουρος ότι στο εξής δεν θα κλείνουν σχολεία, αλλά θα ανοίγουν.

»Η αγωνία των γονέων είναι δικαιολογημένη και είναι και δική μου αγωνία, είναι κοινή αγωνία όλων όσων ασχολούμαστε με τα ομογενειακά πράγματα εδώ στην Αμερική. Εφ’ όσον υπάρχει ομοφωνία και εφ΄όσον υπάρχει αγαστή συνεργασία είναι γνωστό ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε πολλά πράγματα να κάνουμε.  Πράγματα, τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνονται αδύνατα ή εξωπραγματικά, εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σαν παράδειγμα θέλω να σας φέρω την μεγάλη επιτυχία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη, που άνοιξε σχολεία στην Ίμβρο, στην Τουρκία, όπου δεν υπήρχε ούτε ένα παιδί, Αφήστε σχολείο, δεν υπήρχαν ούτε παιδιά. Κι όμως, με την επιμονή του, με την υπομονή του, και με τη σταθερή του βούληση κατάφερε και παιδιά να φέρει και σήμερα έχουμε όχι απλά ένα σχολείο: έχουμε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Πού; Στην Ίμβρο. Πόσο μάλλον εδώ στην Αμερική, που και παιδιά έχουμε και δυνατότητες έχουμε αλλά έχουμε και βούληση και ενότητα και συνεργασία. Επομένως, πιστεύουμε ότι ο Θεός θα ευλογήσει την προσπάθειά μας και θα μας δώσει το ίδιο θαύμα που έδωσε και στον Πατριάρχη μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων