24/07/2023 25/07/2023 Νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος. Η συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου διεξήχθη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της το διήμερο 27-28 Ιουνίου 2023, η Αγία και Ιερά Σύνοδος...
24 Ιουλίου, 2023 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 14:05

Νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος

Διαδώστε:
Νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος

Νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος.

Η συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου διεξήχθη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της το διήμερο 27-28 Ιουνίου 2023, η Αγία και Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως πληρωθεί η κενή θέση στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης, καθώς αυτό ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο οποίος αναφέρει ότι υπεύθυνος για την διαποίμανση του πιστού λαού είναι μόνο ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης. Μετά την απομάκρυνση του Μητροπολίτη κ. Ευαγγέλου (νυν Σάρδεων) το 2020, η ποιμαντική μέριμνα πέρασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να ορίζει υπεύθυνο για την ποιμαντική μέριμνα της Μητρόπολης τον Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο.

Όπως είχε αναφέρει το ope.gr, ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος ήταν ο επικρατέστερος να εκλεγεί μεταξύ των υποψηφίων του Τριπροσώπου που είχε καταρτιστεί στις 5 Ιουλίου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την πλήρωση της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιερσέης. Για την ιστορία το Τριπρόσωπο είχε διαμορφωθεί ως εξής:

  • Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος με οκτώ ψήφους.
  • Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αντώνιος Vrame με πέντε ψήφους.
  • Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γεώργιος Νίκας με τέσσερεις ψήφους.

Το Τριπρόσωπο υποβλήθηκε δια σχετικού γράμματος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο, προκειμένου όπως βάσει αυτού γίνει η κανονική εκλογή του νέου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης.

Ποιος είναι ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος

Ο κατά κόσμον Ευάγγελος Κουφαλάκης γεννήθηκε στη Ρόδο τo 1969. Το 1993 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1993 και Πρεσβύτερος το 1996 από τον Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 2000. Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στη Βοστώνη κατά τη διάρκεια των οποίων υπηρέτησε ως Εφημέριος στις Ενορίες Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπρόκτον, Αγίου Γεωργίου Σάουθμπριτζ και Αγίων Αναργύρων Μάλμπορο.

Το 2004 μετά το πέρας των μεταπτυχιακών του σπουδών διορίστηκε Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νέας Υόρκης. Το 2011 τοποθετήθηκε Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου. Στις 20 Δεκεμβρίου 2014 χειροτονήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης τιτουλάριος Επίσκοπος Μηδείας, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου. Το 2018 διορίστηκε Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων