06/05/2019 06/05/2019 Η παραίτησή μου ήταν το πιο έντιμο πράγμα που έπρεπε να πράξω, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, μιλώντας στον Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ ‘Αιλαντ. Χρησιμοποιώντας την βιβλική ρήση από τον «Εκκλησιαστή» «Tοις πάσι χρόνος και καιρός τω παντί πράγματι υπό τον ουρανόν», αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε το Σάββατο στο Φανάρι...
06 Μαΐου, 2019 - 8:38

Ο Αρχιεπ. Αμερικής αποχαιρετά το ποίμνιό του (βίντεο)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αμερικής αποχαιρετά το ποίμνιό του (βίντεο)

Η παραίτησή μου ήταν το πιο έντιμο πράγμα που έπρεπε να πράξω, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, μιλώντας στον Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ ‘Αιλαντ.
Χρησιμοποιώντας την βιβλική ρήση από τον «Εκκλησιαστή» «Tοις πάσι χρόνος και καιρός τω παντί πράγματι υπό τον ουρανόν», αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε το Σάββατο στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στη διάρκεια της οποίας του επέδωσε την επιστολή παραίτησης.

«Ήρθε η ώρα μετά από διακονία 20 ετών στην πραγματικά ξεχωριστή αυτή Αρχιεπισκοπή και μετά από μία πολύ μεγάλη ευλογία του Θεού, απολαμβάνοντας μια μακρά ζωή. Είμαι 92 ετών», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν «το έντιμο πράγμα που έπρεπε να πράξει».

Πρόσθεσε επίσης, ότι μετά την επίσημη αποδοχή της παραίτησής του από τη Αγία και ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου θα αφιερώσει το χρόνο του στην προσευχή για το ποίμνιο της Εκκλησίας, της Αρχιεπισκοπής αυτής, της Ορθοδοξίας στην Αμερική, το Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, για όλους τους Ορθοδόξους.

«Θα είναι η διακονία της προσευχής», είπε.

 

Σε δηλώσεις του προς την ομογενειακή εφημερίδα Greek News, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε πως «πήγαμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως είχαμε αναγγείλει και όπως λέει η ανακοίνωση. Ενημέρωσα τον Παναγιώτατο για το θέμα της Αρχιεπισκοπής μας, ότι είμαστε σε μία φάση όπου υπάρχουν πολλά πράγματα που προχωρούν. Και εν συνεχεία είχαμε το θέμα της παραιτήσεως, την οποία και ανέγνωσα. Με άκουσε, με ευχαρίστησε και είπε πως θα φέρει το θέμα στη Σύνοδο για τα περαιτέρω».

Τις ημέρες που θα συνεδριάζει η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος βρίσκεται στην Ατλάντα για την διήμερη συνεδρία του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων