28/05/2020 28/05/2020 Με τα μέλη της Αδελφότητας των Πρεσβυτέρων συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την οικογένεια, την εκκλησία και τις ενορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid 19. Τη συνάντηση συντόνισε η Πρόεδρος της Αδελφότητας Νικόλ Κίαρς , θέτοντας ερωτήσεις εξ ονόματος των μελών.  Οι ερωτήσεις περιελάμβαναν την...
28 Μαΐου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 8:01

O Αρχιεπ. Αμερικής συνομιλεί με τις Πρεσβυτέρες

Διαδώστε:
O Αρχιεπ. Αμερικής συνομιλεί με τις Πρεσβυτέρες

Με τα μέλη της Αδελφότητας των Πρεσβυτέρων συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την οικογένεια, την εκκλησία και τις ενορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid 19.

Τη συνάντηση συντόνισε η Πρόεδρος της Αδελφότητας Νικόλ Κίαρς , θέτοντας ερωτήσεις εξ ονόματος των μελών.  Οι ερωτήσεις περιελάμβαναν την ασφάλεια του Ιερέων με το άνοιγμα των εκκλησιών, τις ανησυχίες των ενοριτών σχετικά με την πανδημία, την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου για τη χρήση μάσκας από κληρικούς και λαϊκούς, τις διαδικασίες για την Θεία Κοινωνία αλλά και την αποκατάσταση της προσωπικής ειρήνης, αγάπης, υπομονής και ελπίδας μετά την πανδημία.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην ασφάλεια των Ιερέων και την υγεία των οικογενειών τους: «Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την υγεία των συζύγων σας και των οικογενειών σας” υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος”

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: «Δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε, είναι η ίδια η Κοινωνία που μας σώζει και μας δίνει αιώνια ζωή». Και ζήτησε από τις Πρεσβυτέρες να προσεγγίσουν αυτό το ζήτημα με αγάπη και κατανόηση για κάθε μέλος της Εκκλησίας: «Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κρατήσουμε όλους σε κοινωνία. Εάν υπάρχουν πιστοί μεταξύ μας που δεν αισθάνονται άνετα με το κοινό κουτάλι, ίσως μπορούμε να προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση. Δεν είναι κάτι που επιβάλλεται, είναι μια επιλογή”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων