02/02/2020 03/02/2020 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε προ ημερών, την επανασύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ελληνική Παιδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης για τους Τρεις Ιεράρχες και για τα ελληνικά γράμματα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.  “Το κεντρικό γεγονός της απογευματινής γιορτής ήταν η εμπνευσμένη ομιλία...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 12:47

Eπανασυστήνεται το Ανώτ. Συμβούλιο για την Ελληνική Παιδεία

Διαδώστε:
Eπανασυστήνεται το Ανώτ. Συμβούλιο για την Ελληνική Παιδεία

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε προ ημερών, την επανασύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ελληνική Παιδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης για τους Τρεις Ιεράρχες και για τα ελληνικά γράμματα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

 “Το κεντρικό γεγονός της απογευματινής γιορτής ήταν η εμπνευσμένη ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Μαξίμου Κώνστα με θέμα «Άσατε τω Κυρίω άσμα καινόν: Οι Τρεις Ιεράρχες και η θεολογία της Μουσικής». Ο π. Μάξιμος είναι προσωρινός κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στο Brookline, Mass.

Ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας έκανε την εισαγωγική ομιλία και παρουσίασε τους ομιλητές. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος χαιρέτισε την εκδήλωση ενώ τέσσερις μαθητές από Σχολεία της Αρχιεπισκοπής μίλησαν στα ελληνικά, για την επίδραση των Τριών Ιεραρχών στη νέα γενιά, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο για την άρτια χρήση της Ελληνικής γλώσσας. Η μαθητική χορωδία του Καθεδρικού Ναού, υπό τη διεύθυνση του Θεοδώρου Αλβανού έψαλαν το απολυτίκιο της εορτής και τον Τρισάγιο Ύμνο.

Στη λήξη της γιορτής η Αρχιεπισκοπική Μουσική ομάδα παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια από την πατρίδα των Τριών Ιεραρχών, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία της Αρχιεπισκοπής, υπό τη διεύθυνση του Δρ. Δημητρίου Κεχαγιά έψαλε ύμνους από τον όρθρο της εορτής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος από τη μεριά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος ως προσκεκλημένος, έδωσε το παρόν, και συνεχάρει τον κύριο ομιλητή π. Μάξιμο Κώνστα και τον Δρ. Κουλαρμάνη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Αρχιεπίσκοπος επίσης ανακοίνωσε την επανασύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ελληνική Παιδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Συμβούλιο είναι καρπός του 1ου Συνεδρίου για την Ελληνική Παιδεία, που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Νικόλαο, Flushing, τον περασμένο Νοέμβριο, και αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους, ακαδημαικούς, εκπαιδευτικούς, διευθυντές και κληρικούς από όλη την Αμερική. Από το Συμβούλιο αυτό, θα δημιουργηθούν επιτροπές, όπως σχεδιασμού και προτεραιοτήτων, παρακολούθησης διαδικασιών, ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών και κατάρτισης, οι οποίες θα συμβάλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής για την αναγέννηση της Ελληνικής Παιδείας στην Αμερική. Πρόεδρος του Συμβουλίου θα είναι η κ. Αθηνά Κρομμύδα, η οποία για πολλά χρόνια ήταν Διευθύντρια του Ημερησίου σχολείου William Spyropoulos, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι exofficio ο Δρ. Αναστάσιος Κουρλαμάνης, Διευθυντής της Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής.

 

A Celebration for Greek Letters

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων