04/09/2019 04/09/2019 Στο ετήσιο συνέδριο των Ελληνορθόδοξων Νέων Αμερικής που διοργανώνεται στο Long Beach της Καλιφόρνιας , από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ο Αρχιεπίσκοπος, ορμώμενος από το θέμα του συνεδρίου “Proclaim” αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία να διακηρύττει κανείς τον λόγο του Θεού και να συμμετέχει στην κοινωνία της Εκκλησίας....
04 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:07

Ο Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος μιλά στους νέους

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος μιλά στους νέους

Στο ετήσιο συνέδριο των Ελληνορθόδοξων Νέων Αμερικής που διοργανώνεται στο Long Beach της Καλιφόρνιας , από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ορμώμενος από το θέμα του συνεδρίου “Proclaim” αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία να διακηρύττει κανείς τον λόγο του Θεού και να συμμετέχει στην κοινωνία της Εκκλησίας.
Στο συνέδριο συμμετέχουν εκατοντάδες νέοι και νέες ηλικίας 18 έως και 35 ετών από 22 πολιτείες της Αμερικής.

“Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα. Καθώς κοιτάζω και βλέπω τόσα ευτυχισμένα πρόσωπα από τους Ορθόδοξους Νέους από την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, σκέφτομαι τα λόγια του Απόστολου Ιωάννη: “καὶ ταῦτα γράφομεν ἡμεῖς ἵνα ἡ χαρὰ ἡμῶν ᾖ πεπληρωμένη” τόνισε και πρόσθεσε:

“Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπω όλους εσάς, που συναντιέστε εδώ στην Καλιφόρνια, από την αγάπη σας για τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Έχετε δαπανήσει χρόνο και πόρους για να είστε εδώ. Κάποιοι από εσάς έχετε αφήσει τις ημέρες των διακοπών σας”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε για τη σπουδαιότητα της “κοινωνίας”:

“Αυτή η λέξη σημαίνει αμοιβαία συμμετοχή στα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Αυτό σημαίνει «κοινωνία»: η κοινωνία ως πλήρης και ελεύθερη ανταλλαγή όλων όσων είναι καλά στη ζωή, και πάνω απ ‘όλα, η κοινωνία ως Θεία Κοινωνία”

“Καθώς θα φεύγετε από αυτή την ευλογημένη συγκέντρωση, θα έχετε συζητήσει πολλές θαυμάσιες σκέψεις και στόχους. Δεν αρκεί, όμως, να θυμόμαστε αυτές τις ιδέες μόνο ως πνευματικές έννοιες. Αυτό απαιτεί δέσμευση από όλους εσάς: τη δέσμευση να παρακολουθείτε τακτικά τη Λειτουργία, να προετοιμάζεστε για τα ιερά Μυστήρια και να αγκαλιάσετε θερμά τη ζωή της προσευχής.

Σύντομα θα επιστρέψετε στις καθημερινές σας συνήθειες. Εκεί θα έχετε ευκαιρίες να διακηρύξετε την πίστη σας ο ένας στον άλλον. Αυτό μπορεί να είναι κάτι καινούργιο για σας-μιλώντας ανοιχτά για την αγάπη σας για τον Χριστό και την Εκκλησία. Είναι συχνά εύκολο να μοιράζουμε κάθε άλλη λεπτομέρεια της ζωής μας με άλλους – εκτός από τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το Θεό”.

Και κατέληξε λέγοντας:

Καθώς εμπλέκεστε περισσότερο στη ζωή της Εκκλησίας, θα δείτε τη δύναμη του Ιησού Χριστού στη δική σας ζωή.

Καθώς λαμβάνετε το Μυστήριο της Εξομολόγησης, θα ζήσετε τη δύναμη της συγχώρεσης και της αγάπης Του.

Καθώς αναζητάτε τη σοφία Του σε περιόδους προσευχής, θα μάθετε ότι ο Κύριος δίνει γενναιόδωρα και ελεύθερα

Καθώς αναζητάτε τη δύναμή Του και τη θεραπεία σε περιόδους ασθένειας ή θλίψης, θα γνωρίσετε τα έλεος του Θεού που είναι πάντα μαζί μας.

Καθώς γιορτάζετε το Πάσχα και μοιράζεστε την εξάπλωση του φωτός, θα βιώσετε την ελπίδα της ίδιας της Ανάστασής μας την τελευταία ημέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων