13/09/2020 13/09/2020 Την δραματική κατάσταση στις Δυτικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ζουν εφιαλτικές στιγμές εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι: “Η θλιβερή απώλεια ζωής και περιουσίας στις Δυτικές Πολιτείες καλεί όλους μας να...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 23:22

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τις φονικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τις φονικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ

Την δραματική κατάσταση στις Δυτικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ζουν εφιαλτικές στιγμές εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι:

“Η θλιβερή απώλεια ζωής και περιουσίας στις Δυτικές Πολιτείες καλεί όλους μας να ανταποκριθούμε με συμπόνια για τους πληγέντες και με σύνεση μπροστά στο πρόσωπο της καταστροφής, η οποία επιδεινώνεται από την κλιματική αλλαγή. Καλούμαστε να φροντίζουμε για την πλάση, διότι είναι το σπίτι κάθε ανθρώπου.”

 

 

Δεκάδες άνθρωποι αγνούνται στις κομητείες Τζάκσον, Μάριον και Λέιν του Όρεγκον, δήλωσε η κυβερνήτης Κέιτ Μπράουν, ενώ τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου μισό εκατομμύριο στην πολιτεία αυτή έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τις εστίες τους εξαιτίας των τεράστιων πυρκαγιών που ωθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους κατακαίνε τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Σχεδόν 100 πυρκαγιές έχουν κάψει μια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις Δυτικές Πολιτείες, με το Όρεγκον να έχει πληγεί περισσότερο απ’ όλες.

Ο επικεφαλής του πολιτειακού γραφείου διαχείρισης εκτάκτων αναγκών τόνισε ότι οι αρχές είναι προετοιμασμένες για πιθανά «μαζικά περιστατικά ατυχημάτων».

Στην Καλιφόρνια, πάνω από 68.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή εκκένωσης. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στη ιστορία της Πολιτείας αυτής έχει κάψει μέχρι τώρα σχεδόν 3 εκατομμύρια στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό του Μεντοσίνο, στα βορειοδυτικά του Σακραμέντο.

 

 


Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων