16/10/2023 16/10/2023 Στην αλβανόφωνη ενορία του Αγίου Νικολάου Σικάγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023, η ενθρόνιση του Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Ιούνιο Επίσκοπος από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις ανάγκες των Αλβανοφώνων Κοινοτήτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ. Στην τελετή ενθρονίσεως παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ....
16 Οκτωβρίου, 2023 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 11:13

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ενθρόνιση του Επισκόπου Φιλομηλίου Θεοφάνη

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ενθρόνιση του Επισκόπου Φιλομηλίου Θεοφάνη

Στην αλβανόφωνη ενορία του Αγίου Νικολάου Σικάγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023, η ενθρόνιση του Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Ιούνιο Επίσκοπος από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις ανάγκες των Αλβανοφώνων Κοινοτήτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ.

Στην τελετή ενθρονίσεως παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη νέα διακονία που αναλαμβάνει ο Επίσκοπος κ. Θεοφάνης, ο οποίος καλείται να συνεχίσει το έργο του μακαριστού προκατόχου του κυρού Ηλία.

Εδώ η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα αγγλικά

Μετά την τελετή ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε γεύμα στο οποίο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος απηύθυνε εκ νέου χαιρετισμό στον οποίο αναφέρθηκε στη μαρτυρία που καλείται να δώσει πλέον ο νέος Επίσκοπος προς το ποίμνιό του ενώ τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα σταθεί δίπλα του όπως και στο αλβανόφωνο ποίμνιο των ΗΠΑ.

Η χειροτονία του Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη είχε τελεσθεί στις 25 Ιουλίου 2023 στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τους Μητροπολίτες Πισιδίας κ. Ιώβ και Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων