15/03/2020 15/03/2020 Την πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία της Β’ Στάσης Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Πέτρου, πλαισιούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο της Κοινότητας π. Μάξιμο Πολίτη. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου...
15 Μαρτίου, 2020 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2020 - 18:45

Ο Αρχιεπ. Αμερικής στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αμερικής στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ

Την πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία της Β’ Στάσης Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Πέτρου, πλαισιούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο της Κοινότητας π. Μάξιμο Πολίτη.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, χαρακτήρισε τον κορωνοϊό ως μια δοκιμασία και συνέστησε στους πιστούς προσοχή. Παράλληλα, τους κάλεσε να δείξουν θάρρος και αγάπη για τον συνάνθρωπο έχοντας ως παράδειγμα την ζωή και τις αρετές του Αποστόλου Πέτρου.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

“Μια τέτοια δοκιμασία περνάμε αυτή την εποχή για την οποία δεν φταίμε. Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν στην ζωή και τα οποία δεν σημαίνει ότι κάποιος φταίει ή ότι κάποιος έκανε κάτι κακό και ότι ο Θεός τον τιμωρεί. Ο Θεός δεν τιμωρεί κανέναν, ο Θεός όλους τους αγαπάει, και αυτό που λέμε καμιά φορά όταν γίνεται μια κακοκαιρία, λέμε “θεομηνία” είναι κακό, δεν είναι σωστό να το λέμε. “Θεομηνία” σημαίνει το μίσος, το μένος του Θεού. Είναι δυνατόν ο Θεός να έχει μένος και μίσος για κανέναν; Για κανέναν δεν έχει ο Θεός μένος και μίσος, ο Θεός όλους μας αγαπάει, τον καθέναν ξεχωριστά και προσωπικά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει πράγματα φυσικά, που συμβαίνουν στην φύση να τα παίρνουμε ως οργή Θεού, ότι ο Θεός μας τιμωρεί για κάτι. Γιατί ο Θεός το είπε στο Ευαγγέλιο ότι: “εγώ δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, εγώ ήρθα για να σώσω τον κόσμο.” Μας το είπε ο Ίδιος, επομένως, όποιος άλλος έρθει και μας πει κάτι διαφορετικό δεν είναι αξιόπιστος όσο αξιόπιστος είναι ο ίδιος ο Κύριος μας. Μια τέτοια δοκιμασία περνούμε. Είναι ένας ιός ο οποίος χτυπάει κυρίως τους ανθρώπους οι οποιοί έχουν ήδη προβλήματα βαριά υγείας ή έχουν μεγάλη ηλικία που δεν θα μπορέσουν και θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια βαριά ασθένεια όπως είναι αυτός ο ιός. Πρέπει όλοι μας και να προσέχουμε, όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά πρώτα τον εαυτό μας και γιατί το λέω αυτό; Δεν είναι εγωιστικό να το λέω αυτό γιατί αν προσέχουμε τον εαυτό μας, τότε προσέχουμε και τους άλλους.”

 

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από την ακολουθία και ολόκληρο το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεδιάσκεψη για τον Κορωνοϊό στην Αμερική

 

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Δέσποινα Αφεντούλη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων