27/05/2023 27/05/2023 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρ. Αμερικής κύριο Δημήτριο (Τρακατέλλη). Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, οι Μητροπολίτες Λαοδικείας...
27 Μαΐου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 9:22

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρ. Αμερικής κύριο Δημήτριο (Τρακατέλλη).

  • Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσογαίας και Λαυρεωτικὴς κ. Νικόλαος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος καλωσόρισε τους παρευσρικσόμενους και έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο και στην προσφορά του Σεβασμιωτάτου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Στην συνέχεια, ανέγνωσε το ψήφισμα ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος κι αμέσως μετά επιδόθηκαν στον Σεβασμιώτατο η περγαμηνή από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, και η τιμητική πλακέτα από τον Πρύτανη.

Αμέσως μετά, ο τιμώμενος Επίτιμος Καθηγητής Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Η δημιουργική δύναμη της ‘διακονίας του λόγου’ (Πράξ. 6,4)».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαϊου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελετής:

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Ανάγνωση του Ψηφίσματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κύριο Κύριλλο (Κατερέλο).

Επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη.

Επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Ομιλία του τιμώμενου Επίτιμου Καθηγητή, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος πρ. Αμερικής κυρίου Δημητρίου (Τρακατέλλη) με τίτλο: «Η δημιουργική δύναμη της ‘διακονίας του λόγου’ (Πράξ. 6,4)»

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων