01/10/2019 01/10/2019 Στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας στην πόλη Orange του Κονέκτικατ βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Ο κ. Ελπιδοφόρος στο μήνυμά του αναφέρθηκε στους ιδρυτές της κοινότητας οι οποίοι “ήρθαν στην στην Αμερική αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έχτισαν νέα σπίτια και νέες επιχειρήσεις, αλλά...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2019 - 10:58

Ο Αρχιεπ. Αμερικής στα 100 χρόνια της Αγίας Βαρβάρας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αμερικής στα 100 χρόνια της Αγίας Βαρβάρας

Στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας στην πόλη Orange του Κονέκτικατ βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ο κ. Ελπιδοφόρος στο μήνυμά του αναφέρθηκε στους ιδρυτές της κοινότητας οι οποίοι “ήρθαν στην στην Αμερική αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έχτισαν νέα σπίτια και νέες επιχειρήσεις, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν την ανάγκη να οικοδομήσουν ένα πνευματικό σπίτι, ένα σπίτι για τη λατρεία του Θεού”.

Και συνέχισε στο μήνυμά του: “Αυτοί οι ιδρυτές έζησαν πολλές κακουχίες και ανησυχίες, σε περιόδους πολέμων και οικονομικής αναταραχής. Ωστόσο παρέμειναν ισχυροί στην πίστη και έκαναν τεράστιες θυσίες για χάρη της Εκκλησίας. Είμαστε εδώ σήμερα, γιορτάζουμε, γιατί αυτή η γενιά είχε πραγματικά μεγάλη αγάπη για τον Κύριο”

“Σήμερα, αυτή η ενορία συνεχίζει να βασίζεται στο πνευματικό υπόβαθρο που έθεσαν οι προηγούμενες γενιές ιερέων και λαϊκών. Συνεχίζετε την κληρονομιά της αγάπης και της εργασίας” υπογράμμισε και αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και πνευματικό έργο που επιτελείται στην κοινότητα.

Κατά την επίσκεψή του στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, συναντήθηκε με τους νέους και τις νέες της κοινότητας στους οποίου επανέλαβε ότι δεν είναι απλώς το παρόν της Εκκλησίας, δεν είναι απλώς το μέλλον, αλλά όλοι έχουμε να μάθουμε πολλά από τους νέους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων