16/06/2023 17/06/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» τόνισε πως «δεν συντρέχει λόγος να αλλάζει άρδην το Σύνταγμα (Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής) κάθε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια». Συγκεκριμένα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου αναφορικά με το Καταστατικό, η οποία συνοψίζεται στο να μην γίνει...
16 Ιουνίου, 2023 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 3:20

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ατλάντας για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» τόνισε πως «δεν συντρέχει λόγος να αλλάζει άρδην το Σύνταγμα (Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής) κάθε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια».

Συγκεκριμένα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου αναφορικά με το Καταστατικό, η οποία συνοψίζεται στο να μην γίνει καμία αλλαγή και να μην επανέλθει η Αρχιεπισκοπή για το θέμα στο Πατριαρχείο για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος είπε πως «πριν λίγα χρόνια μία αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επισκέφθηκε το Φανάρι με σκοπό να εργαστεί μαζί με την Επιτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ορισθείσα από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Μετά από επανειλημμένες επισκέψεις και πολλές ώρες επισταμένων συζητήσεων, υπήρξε κοινή συναίνεση επί του παρόντος Συντάγματος. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η Αρχιεπισκοπή μας απέδειξε πως δεν συντρέχει λόγος να αλλάζει άρδην το Σύνταγμα κάθε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια.

Φυσικά, εξυπακούεται πως η ζωή προχωρά και πως ορισμένες συνθήκες μπορούν να προκύψουν όπου το Σύνταγμα να χρειαστεί αναθεώρηση. Ωστόσο, όντας η μεγαλύτερη Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πιστεύω πως η Αρχιεπισκοπή μας έχει μεγαλώσει αρκετά και συνεχίζει να μεγαλώνει, ώστε να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Παναγιωτάτου. Είμαι κατά πάντα πεπεισμένος πως ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συνεχίζει να εργάζεται όχι μόνο για τη διατήρηση αλλά και για την ενδυνάμωση του πνεύματος αγάπης και σεβασμού με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ίδρυση του Κέντρου Διακονίας καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιερά Μητρόπολη Ατλάντας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ενημερώνει τους κληρικούς για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Όσα συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ανακοίνωσε τη λειτουργία ιστοσελίδας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων