07/11/2020 07/11/2020 Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο με θέμα “Σύναξις τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ” εξέδοσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: “φέρνουμε στο νού το υπέροχο Αρχιεπισκοπικό Ίδρυμα με την ονομασία Οίκος Ευγηρίας Αγίου Μιχαήλ, παρομοιάζοντας με αγγέλους τους τροφίμους του, οι οποίοι μειώθηκαν μεν σε αριθμό αλλά όχι όμως σε αξία. Αποτελούν μία...
07 Νοεμβρίου, 2020 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2020 - 10:07

“Οι τρόφιμοι του Οίκου Ευγηρίας παρομοιάζονται με αγγέλους”

Διαδώστε:
“Οι τρόφιμοι του Οίκου Ευγηρίας παρομοιάζονται με αγγέλους”

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο με θέμα “Σύναξις τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ” εξέδοσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: “φέρνουμε στο νού το υπέροχο Αρχιεπισκοπικό Ίδρυμα με την ονομασία Οίκος Ευγηρίας Αγίου Μιχαήλ, παρομοιάζοντας με αγγέλους τους τροφίμους του, οι οποίοι μειώθηκαν μεν σε αριθμό αλλά όχι όμως σε αξία. Αποτελούν μία ομάδα αγγελικών προσώπων, των οποίων η εύκαρπη διακονία στις κοινότητές μας παραμένει ζωντανή στη μνήμη μας. Πράγματι, τα πρόσωπα αυτά αποτελούν τους «μικρούς τούτους», όπως είπε ο Κύριός μας, για τους οποίους οι Άγγελοι πάντοτε αναφέρονται στο Θεό προστατεύοντάς τους. Τα χαμόγελά δε όλων αυτών των ηλικιωμένων μελών της Εκκλησίας, μας προσφέρουν μία μικρή γεύση από τη θεία χαρά και δόξα”.

Διαβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο:  

«Ὁρᾶτε μὴ καταφρονήσητε ἑνὸς τῶν μικρῶν τούτων· λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι οἱ ἄγγελοι αὐτῶν ἐν οὐρανοῖς διὰ παντὸς βλέπουσι τὸ πρόσωπον τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς» (κατὰ Ματθαῖον στ. 18, 10)

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Κατά την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, η Εκκλησία μας αναφέρεται στις αγγελικές δυνάμεις που μας περιβάλλουν. Είναι, πράγματι, αμέτρητος ο αριθμός των αγγελικών δυνάμεων, όπως μας έχει παραδοθεί στην Αγία Γραφή. Και μόνο ο στίχος 11, κεφ. 5 από το βιβλίο της Αποκαλύψεως «μυριάδες μυριάδων και χιλιάδες χιλιάδων» μας δίνει μια ιδέα για τον αμέτρητο αριθμό των αγγελικών δυνάμεων που έπλασε ο Θεός.

Με την ευκαιρία της εορτής,  φέρνουμε στο νού το υπέροχο Αρχιεπισκοπικό Ίδρυμα με την ονομασία Οίκος Ευγηρίας Αγίου Μιχαήλ, παρομοιάζοντας με αγγέλους τους τροφίμους του, οι οποίοι μειώθηκαν μεν σε αριθμό αλλά όχι όμως σε αξία. Αποτελούν μία ομάδα αγγελικών προσώπων, των οποίων η εύκαρπη διακονία στις κοινότητές μας παραμένει ζωντανή στη μνήμη μας. Πράγματι, τα πρόσωπα αυτά αποτελούν τους «μικρούς τούτους», όπως είπε ο Κύριός μας, για τους οποίους οι Άγγελοι πάντοτε αναφέρονται στο Θεό προστατεύοντάς τους. Τα χαμόγελά δε όλων αυτών των ηλικιωμένων μελών της Εκκλησίας, μας προσφέρουν μία μικρή γεύση από τη θεία χαρά και δόξα.

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ ιδρύθηκε το 1958, επί αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ. Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό και δυναμικό ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής μας, το οποίο αξίζει και χρειάζεται την υποστήριξή μας. Εύχομαι η σημερινή τιμή και θαυμαστή παρουσία των παμμεγίστων Ταξιαρχών στη ζωή μας, να αποτελέσει το έναυσμα για μία θαυμαστή προσφορά από όλους, κατά τη δύναμη του καθενός, στους «κατά σάρκα αγγέλους», που συναποτελούν την αγαπημένη μας κοινότητα με την ονομασία «Οίκος Αγίου Μιχαήλ».

Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων