08/08/2019 08/08/2019 Τα αποτελέσματα του ανεξαρτήτου οικονομικού ελέγχου για τα έτη 2015, 2016, και 2017 ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου. Ο έλεγχος έγινε με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ λίγο μετά την ενθρόνισή του τον Μάϊον 2018, με σκοπό την προώθηση της διαφάνειας, υπευθυνότητας, καί επαγγελματισμού στην Μητρόπολη. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με την...
08 Αυγούστου, 2019 - 10:47

Ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος στη Μητρ. Σικάγου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος στη Μητρ. Σικάγου

Τα αποτελέσματα του ανεξαρτήτου οικονομικού ελέγχου για τα έτη 2015, 2016, και 2017 ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου.

Ο έλεγχος έγινε με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ λίγο μετά την ενθρόνισή του τον Μάϊον 2018, με σκοπό την προώθηση της διαφάνειας, υπευθυνότητας, καί
επαγγελματισμού στην Μητρόπολη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με την έναρξη του ελέγχου, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ήθελε να γίνει μια ολική εκτίμηση της οικονομικής καταστάσεως της Μητροπόλεως, να προσδιοριστεί αν έγινε σωστή παρουσίαση των οικονομικών δηλώσεων των παρελθόντων ετών, με σκοπό να βελτιωθούν οι λογιστικές μέθοδοί και οι εσωτερικοί έλεγχοι.

Με την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου στις 2 Αυγούστου, οι ανεξάρτητοι ελεγκτές εξέδωσαν “Αποποίηση Γνώμης-Ευθύνης” (Disclaimer of Opinion) λόγω των εξαιρετικά περιορισμένων πληροφοριών που υπήρχαν στα αρχεία για να δικαιολογήσουν τις οικονομικές δηλώσεις της τριετίας.

«Απ’ αρχής, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τά ευρήματα και τις συστάσεις του ελέγχου, όπου και αν μας οδηγούσαν. Με μια πλήρη κατανόηση των πόρων και των χρεών μας, μπορούμε ειλικρινά να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας να αναζωογονήσουμε την Μητρόπολη» σχολίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναθαναήλ. «Είμαι πολύ ευγνώμων προς όλους τους εθελοντές που ανιδιοτελώς εργάσθηκαν αμέτρητες ώρες να βοηθήσουν την Μητρόπολη να εκπληρώσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πιστών.»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων