08/12/2020 08/12/2020 “Η απώλεια του Γερουσιαστή Πωλ Σαρμπάνη αποτελεί ένα πλήγμα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας, καθώς αποχωριζόμαστε έναν σπουδαίο άνδρα της Ομογένειάς μας και του Έθνους μας. Υπήρξε ένα πραγματικά πολύτιμο στήριγμα για πολλούς ανθρώπους” αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του Γερουσιαστή Πωλ Σαρμπάνη. “Ο Πωλ Σαρμπάνης υπήρξε ο υπερήφανος υιός Ελλήνων...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 9:10

Π. Σαρμπάνης: “Ένας πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός”

Διαδώστε:
Π. Σαρμπάνης: “Ένας πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός”

“Η απώλεια του Γερουσιαστή Πωλ Σαρμπάνη αποτελεί ένα πλήγμα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας, καθώς αποχωριζόμαστε έναν σπουδαίο άνδρα της Ομογένειάς μας και του Έθνους μας. Υπήρξε ένα πραγματικά πολύτιμο στήριγμα για πολλούς ανθρώπους” αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του Γερουσιαστή Πωλ Σαρμπάνη.

“Ο Πωλ Σαρμπάνης υπήρξε ο υπερήφανος υιός Ελλήνων μεταναστών από την Ελλάδα, οι οποίοι ευτύχησαν να δουν στο πρόσωπο του παιδιού τους την ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου. Ο εκλιπών αδελφός μας απέκτησε μία βαθύτατη μόρφωση, φοιτώντας σε μερικά από τα σπουδαιότερα πανεπιστημιακά κέντρα του κόσμου, όπως το Πρίνστον, η Οξφόρδη και το Χάρβαρντ και διέγραψε μία λαμπρή και υποδειγματική πορεία ως δημόσιος λειτουργός” τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και προσθέτει:

“Είναι, πραγματικά, δύσκολο να μιλήσουμε για τις αναρίθμητες επιτυχίες του Γερουσιαστή Σαρμπάνη. Εκτός των πολλών άλλων υπήρξε ένας αφοσιωμένος σύζυγος, ένας στοργικός πατέρας, ένας πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, ένα πιστό μέλος της Εκκλησίας μας, ένας συνετός, σεμνός και εργατικός υπηρέτης του λαού της αγαπημένης του Πολιτείας του Maryland και ολόκληρου του Αμερικανικού Έθνους. Οι αγώνες του για την ελεύθερη δράση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η διαρκής αγωνία του για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, τον κατέστησαν άξιο κάθε επαίνου. Παρακολουθούσε στενά όλα τα πέραν του Ατλαντικού ζητήματα, βρισκόταν πάντα σε εγρήγορση για την προώθηση των συμφερόντων των συμπατριωτών του και αδελφών του στην πίστη και εργάστηκε άοκνα στο Κογκρέσο για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων του. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την ζωή και τη σπουδαία προσφορά του. Εκ μέρους της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζουμε στα παιδιά, τα εγγόνια και όλους τους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και προσευχόμαστε για την ανάπαυση ενός ανθρώπου, του οποίου ο βίος υπήρξε μία διαρκής προσφορά και η εν γένει παρουσία ένα δώρο του Θεού για όλους μας. Αιωνία η μνήμη του!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων