22/06/2019 22/06/2019 Αποστολή: Orthodoxia News Agency Όλα είναι έτοιμα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάνταν (337 East 74th Street, NYC), όπου ξεκινά σε λίγη η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.   Στον Ιερό ναό παρευρίσκονται άρχοντες του Πατριαρχείου, Ιεράρχες, εκπρόσωποι του Αγίου όρους, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου...
22 Ιουνίου, 2019 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 19:55

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Οι πρώτες εικόνες από την Αγία Τριάδα στο Μανχάταν

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Οι πρώτες εικόνες από την Αγία Τριάδα στο Μανχάταν

Αποστολή: Orthodoxia News Agency

Όλα είναι έτοιμα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάνταν (337 East 74th Street, NYC), όπου ξεκινά σε λίγη η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

 

Στον Ιερό ναό παρευρίσκονται άρχοντες του Πατριαρχείου, Ιεράρχες, εκπρόσωποι του Αγίου όρους, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.

Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, εκπροσωπεί στην Ενθρόνιση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος. Την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας, ‘Αλεξ Αζάρ. Παρίσται, επίσης, εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής κυβερνήσεως. Στην τελετή παρίσταται εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής, πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό αλλά κυρίως από το εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, κλήρος και λαός, οι οποίοι καλωσορίζουν και να λαμβάνουν την ευλογία του νέου, εψηφισμένου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Μετά την ενθρόνιση θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 1.500 άτομα, τα οποία θα έλθουν από όλη την Αμερική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων