12/03/2020 12/03/2020 Το πρώτο συνέδριο για Ισπανόφωνους Ορθόδοξους Χριστιανούς θα διοργανώσει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στον ιερό ναό του Ιερού Φωτίου στη Φλόριντα.  Το συνέδριο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μωκησσού κ. Δημήτριου με σκοπό να βρεθούν στρατηγικές που θα προσελκύσουν νέα ισπανόφωνα μέλη, αλλά και πως θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ήδη υπάρχοντες Ισπανόφωνοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί....
12 Μαρτίου, 2020 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2020 - 12:55

Προσεγγίζει τους Ισπανόφωνους η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Προσεγγίζει τους Ισπανόφωνους η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Το πρώτο συνέδριο για Ισπανόφωνους Ορθόδοξους Χριστιανούς θα διοργανώσει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στον ιερό ναό του Ιερού Φωτίου στη Φλόριντα.

 Το συνέδριο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μωκησσού κ. Δημήτριου με σκοπό να βρεθούν στρατηγικές που θα προσελκύσουν νέα ισπανόφωνα μέλη, αλλά και πως θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ήδη υπάρχοντες Ισπανόφωνοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μπάκας από τον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες θα μιλήσει στο συνέδριο με τίτλο “Καταστρέφοντας τα εθνικά εμπόδια”. Στα πλαίσια του συνεδρίου οι συζητήσεις και τα εργαστήρια θα έχουν ως στόχο την ανασκόπηση και τη μελέτη του ήδη υπάρχοντος ισπανόφωνου υλικού αλλά και τρόπους για να επεκταθεί σε κοινότητες που υπάρχουν ισπανόφωνοι ορθόδοξοι χριστιανοί.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει δεκάδες κληρικούς και λαϊκούς από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι ισπανόφωνοι ή έχουν εμπειρία με ισπανόφωνες κοινότητες.Για πρώτη φορά σε μια ελληνική Ορθόδοξη συγκέντρωση, οι υπηρεσίες λατρείας θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου στα ισπανικά.

Η πρωτοβουλία γίνεται με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος ανέθεσε την οργάνωση μιας ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής προσέγγισης στα ισπανόφωνα άτομα, που πιστεύεται ότι είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ομάδες ορθόδοξων πιστών στη χώρα.

“Δεν έχουμε ως στόχο την μεταβολή της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας σε ισπανική, απλά επιδιώκουμε απλώς να κάνουμε τις ενορίες μας πιο φιλόξενες σε όσους έρχονται σε μας από ένα τέτοιο πολιτιστικό υπόβαθρο, ενισχύοντας παράλληλα το ιερατείο μας για να διατηρήσουμε τις οικογένειες των ενοριτών μας όπου οι διαπολιτισμικές εμπειρίες είναι μια πραγματικότητα”, σημειώνει ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μωκησσού και Αρχιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ελληνορθόδοξου Εθνικού Προσκυνήματος του Ιερού Φωτίου κ. Δημήτριος.

Ο  ναός του Ιερού Φωτίου βρίσκεται στη Φλόριντα ενώ το κτήριο ήταν περί το 1700 καταφύγιο για τους Έλληνες αποίκους οι οποίοι έφυγαν από την Βρετανική αποικία και υποστηρίχτηκαν από τους Ισπανούς αποίκους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων