29/12/2019 29/12/2019 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος της Ομογένειας της Αμερικής, είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2019, επειδή η παμψηφεί εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής ήταν μία κορυφαία στιγμή στη ζωή της Εκκλησίας και Ομογένειας. Η παρουσία, ο θεσμός και ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής είναι καθοριστικής σημασίας, καθότι είναι ο Πρώτος της τοπικής...
29 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2019 - 10:23

Πρόσωπο της χρονιάς για την ομογένεια ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Διαδώστε:
Πρόσωπο της χρονιάς για την ομογένεια ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος της Ομογένειας της Αμερικής, είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2019, επειδή η παμψηφεί εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής ήταν μία κορυφαία στιγμή στη ζωή της Εκκλησίας και Ομογένειας.

Η παρουσία, ο θεσμός και ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής είναι καθοριστικής σημασίας, καθότι είναι ο Πρώτος της τοπικής Εκκλησίας της Αμερικής.

Κι ήταν πράγματι σοφή, συνετή και πολύ καλά ζυγισμένη η πρόταξή του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ιερά Σύνοδο για να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο από Προύσης Ελπιδοφόρος.

Αναντίλεκτα είναι σπουδαίας σημασίας το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι ένας νέος ηλικιακά ιεράρχης, μόλις 52 ετών, με εκκλησιαστική πείρα και έργο ευδόκιμο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τη Μητρόπολη Προύσης και μάλιστα «εκ του μη όντος». Διαθέτει ακαδημαϊκή επιφάνεια και καταξίωση, όντας καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κι ακόμα είναι ευρέως γνωστό σε όλους πως αναλαμβάνει την οιακοστροφία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε μία αναμφίβολα δύσκολη κατάσταση και συγκυρία, καθώς επίσης και τα ιδρύματά της, με πρωταρχικό τη Θεολογική Σχολή, η οποία χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί εκ θεμελίων. Ηδη ο Ελπιδοφόρος έχει αρχίσει το έργο της ανασυγκρότησής της με την πρόσφατη επιλογή στην προεδρία της του ικανού και επιτυχημένου επιχειρηματία Γεωργίου Καντώνη, καθώς επίσης και στην κοσμητεία της, του Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Κώνστα.

Οι εργώδεις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, πολύ σύντομα θα φέρουν καρπούς αφού οι εργασίες επανέναρξης της ανοικοδόμησής του αναμένεται να ξεκινήσουν στην αρχή του Νέου Ετους.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει έλθει ως κομιστής ελπίδας, αγάπης και ενότητας για όλους και για όλα. Με την εκλογή και ενθρόνισή του έχει ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας. Είναι ιστορικές οι ημέρες και οι προοπτικές γιατί ανοίγονται στην πορεία της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής καινούργιοι ορίζοντες. Τα «αρχαία πρέπει να παρέλθουν» ανεπιστρεπτί και «ιδού να γίνουν καινά τα πάντα». Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια γιατί το τέλμα ήταν βαθύ και απελπιστικά απειλητικό. Άλλωστε δεν υπάρχουν περιθώρια για αποτυχία.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων