24/05/2019 24/05/2019 Κοινή ανακοίνωση για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να διασφαλιστεί η ενορία της Αγία Τριάδος του Σικάγου, εξέδωσαν η κοινότητα της Αγίας Τριάδας και η Μητρόπολη του Σικάγο. Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυξ το ανακοινωθέν έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που έγινε μεταξύ του συμβουλίου της ενορίας της Αγίας Τριάδας και του συμβουλίου της Μητρόπολης, στις 13...
24 Μαΐου, 2019 - 8:02

Πρωτοβουλία για τη διάσωση της Αγίας Τριάδος στο Σικάγο

Διαδώστε:
Πρωτοβουλία για τη διάσωση της Αγίας Τριάδος στο Σικάγο

Κοινή ανακοίνωση για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να διασφαλιστεί η ενορία της Αγία Τριάδος του Σικάγου, εξέδωσαν η κοινότητα της Αγίας Τριάδας και η Μητρόπολη του Σικάγο.

Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυξ το ανακοινωθέν έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που έγινε μεταξύ του συμβουλίου της ενορίας της Αγίας Τριάδας και του συμβουλίου της Μητρόπολης, στις 13 Μαΐου, για να συζητηθεί και να δοθεί απάντηση στην απόφαση της τράπεζας για πλειστηριασμό της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η περιουσία της εκκλησίας είχε τεθεί ως εγγύηση σε ένα δάνειο που ελήφθη 12 χρόνια πριν για τη χρηματοδότηση της αλλαγής τοποθεσίας του ναού και του σχολείου του.

Την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα επέκτεινε την περίοδο για τον πλειστηριασμό της περιουσίας κατά 90 ημέρες, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί αρχικά ένα μήνα πριν, αλλά αναβλήθηκε λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης.

«Η σκέψη ότι μία από τις ενορίες μας θα χάσει τη στέγη της εκκλησίας της με αναστατώνει βαθιά. Πολλοί εθελοντές, κλήρος και εγώ, έχουμε επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε αμέτρητες ώρες και πόρους της Μητρόπολης για να βοηθήσουμε την Αγία Τριάδα. Αν και οι προκλήσεις είναι τρομακτικές και οι δυνάμεις της Μητρόπολης περιορισμένες σε λαϊκά ζητήματα όπως αυτά, με εμπνέουν ο αλτρουισμός και η αφοσίωση των πιστών μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Σικάγο, κ. Ναθαναήλ.

«Ενθαρρύνω τον κλήρο και τους λαϊκούς της Μητρόπολης να επεκτείνουν την ηθική και αδελφική τους υποστήριξη στην αδελφή τους εκκλησία και τα μέλη της», επεσήμανε.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκαν τα ακόλουθα βήματα:

Στις 2 Ιουνίου 2019 θα είναι η Κυριακή της Προσευχής για την Αγία Τριάδα, κατά την οποία η ηγεσία του κλήρου και όλες οι ενορίες της Μητρόπολης θα απευθυνθούν στους πιστούς για υποστήριξη της Αγίας Τριάδας.

Επίσης στις 2 Ιουνίου για γίνει Γενική Συνέλευση ενημέρωσης των ενοριτών για τις δράσεις που έχουν ήδη αναληφθεί καθώς και οι σχεδιασμοί για όλα τα πιθανά σενάρια.

Συνεχής, καθημερινή, υποστήριξη στην Αγία Τριάδα από εθελοντές, ειδικούς στο ζήτημα, από την Μητρόπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων