15/01/2020 15/01/2020 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα πραγματοποιήσει ποιμαντορική επίσκεψη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Χονολουλού της Χαβάης, όπου θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τονίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του στην κοινότητα αυτή της Χαβάης. Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύει ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος. Πρεσβύτερος, πατήρ...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 13:50

Στην Χαβάη θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Διαδώστε:
Στην Χαβάη θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα πραγματοποιήσει ποιμαντορική επίσκεψη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Χονολουλού της Χαβάης, όπου θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τονίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του στην κοινότητα αυτή της Χαβάης. Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύει ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος.

Πρεσβύτερος, πατήρ Αλέξανδρος Λεόνγκ

Η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Χαβάη υπάγεται στην Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου και ανάγει την ίδρυση της στο 1965 επί Αρχιεπισκοπίας του μακαριστού Ιακώβου. Ιερατικός προϊστάμενός της σήμερα είναι ο π. Αλέξανδρος Λεόνγκ. Απαριθμεί εκατό και πλέον οικογένειες, ενώ ανήκουν σ’ αυτή πέρα από τις ελληνικές οικογένειες, σλαβονικές και αραβικές. Στη Θεία Λειτουργία χρησιμοποιούνται τρεις γλώσσες, η ελληνική, η αγγλική και η λειτουργική σλαβονική.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Plaza Club στο οποίο θα παρακαθίσουν τα μέλη της κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων