05/03/2020 05/03/2020 Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη χαρά για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και τόνισε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόνισε επίσης τη μόνιμη...
05 Μαρτίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 10:08

Στον Αρχιεπ. Αμερικής ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπ. Αμερικής ο Πατριάρχης Σερβίας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη χαρά για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και τόνισε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόνισε επίσης τη μόνιμη υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Μαυροβούνιο.


Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπ. Αμερικής για τα θερμά του λόγια. Αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Σερβίας και του ελληνικού λαού από την εποχή του Αγίου Σάββα το 13o αιώνα. «Είμαστε τα παιδιά του Βυζαντίου. Έχουμε οικοδομήσει τις εκκλησίες μας εξετάζοντας το παράδειγμα του Βυζαντίου στο οποίο προσθέσαμε την ιδιαίτερη επιρροή μας», υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων