11/08/2022 12/08/2022 Τον τάφο του πατέρα του, του αείμνηστου Βασίλη Λαμπρινιάδη, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022. Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Βασίλης Λαμπρινιάδης μεγάλωσε εκεί την οικογένειά του πριν μεταβεί μαζί της ως πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση καλύτερης ζωής. Όπως είχε...
11 Αυγούστου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2022 - 1:27

Στον τάφο του πατέρα του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Διαδώστε:
Στον τάφο του πατέρα του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Τον τάφο του πατέρα του, του αείμνηστου Βασίλη Λαμπρινιάδη, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Βασίλης Λαμπρινιάδης μεγάλωσε εκεί την οικογένειά του πριν μεταβεί μαζί της ως πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Όπως είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ήταν ο πατέρας του αυτός που του εμφύσησε την αγάπη για την Πόλη και το πάθος για τον Ελληνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του τρίτου προσκυνηματικού ταξιδιού που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην Πόλη και στον Πόντο, με την ευκαιρία του εορτασμού της 100ης επετείου από την ίδρυση της.

Κατά την παραμονή του στην Πόλη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναμένεται να επισκεφθεί και το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ιστορικό ίδρυμα.

Επίσης, θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Τραπεζούντα για τον καθιερωμένο Αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων