17/08/2023 17/08/2023 Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου μετά και την παραίτηση την οποία έχει υποβάλει ο Γεώργιος Καντώνης η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Αυγούστου.   Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ωστόσο, ο κ. Καντώνης,...
17 Αυγούστου, 2023 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 8:37

Συνεχίζει με Γεώργιο Καντώνη το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο Τιμίου Σταυρού έως την επιλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Διαδώστε:
Συνεχίζει με Γεώργιο Καντώνη το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο Τιμίου Σταυρού έως την επιλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου μετά και την παραίτηση την οποία έχει υποβάλει ο Γεώργιος Καντώνης η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Αυγούστου.  

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ωστόσο, ο κ. Καντώνης, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο τον περασμένο Απρίλιο, θα παραμείνει στην ηγεσία του ιδρύματος έως την αντικατάστασή του από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τον ορισμό νέου Προέδρου. Αυτό γίνεται κατόπιν πρότασης που κατέθεσε ο ίδιος στον Σεβασμιώτατο προκειμένου η ιστορική Σχολή να συνεχίσει χωρίς προβλήματα έργο της.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

Σύμφωνα με το ίδρυμα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Μέχρι το τέλος του έτους ωστόσο θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεκτή η πρόταση

Η πρόταση του κ. Καντώνη έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων του νέου Προέδρου θα παραμείνει στο τιμόνι της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή: «Για να εξασφαλιστεί μια ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στην επόμενη διοίκηση, ενέκρινα το αίτημα του κ. Καντώνη να παραμείνει στη σημερινή του θέση ως προσωρινός Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού μέχρις ότου ένας νέος πρόεδρος είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθυνοφόρο διοίκηση της Σχολής του Τιμίου Σταυρού. ”

Ο Γεώργιος Καντώνης 

Στις αρχές του 2024 θα έχει αναλάβει ο νέος Πρόεδρος

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μία νέα διοίκηση η επιτροπή αναζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού αποφάσισε να ολοκληρώσει την αναζήτηση νέου προέδρου στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Η επιτροπή αναζήτησης εξετάζει επί του παρόντος τα προσόντα των υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι σήμερα.

«Ο χρόνος για την αξιολόγηση των υποψηφίων ήταν απαραίτητος», είπε ο π. Μάρκος Λεοντής, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής. «Η προεδρική επιτροπή έρευνας του Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού κάνει εξαιρετική δουλειά και δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί. Σκοπεύουμε να έχουμε την πιο διαφανή διαδικασία και να συμπεριλάβουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διαδικασία αξιολόγησης», πρόσθεσε.

Η προεδρική επιτροπή έρευνας αναμένεται τώρα να πάρει συνέντευξη από τους υποψηφίους στις αρχές έως τα μέσα του φθινοπώρου και να κάνει μια σύσταση στο πλήρες διοικητικό συμβούλιο αργότερα το φθινόπωρο. Αναμένεται ότι ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2024.

Η επιτροπή αναζήτησης καλεί όλους τους πιθανούς αιτούντες και την κοινότητα να αναθεωρήσουν το Προεδρικό Προφίλ στη διεύθυνση https://www.hchc.edu/presidential-search/.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων