09/02/2023 09/02/2023 Το Τουρκικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προκειμένου να ενημερωθεί από τον Πρόξενο, Ρεϊχάν Ουσγκούρ, για τις συνέπειες που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες θύματα και χαλάσματα. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον τούρκο...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 9:36

Ταμείο Αρωγής για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία δημιουργεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Ταμείο Αρωγής για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία δημιουργεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Το Τουρκικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προκειμένου να ενημερωθεί από τον Πρόξενο, Ρεϊχάν Ουσγκούρ, για τις συνέπειες που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες θύματα και χαλάσματα.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον τούρκο διπλωμάτη για την απώλεια των χιλιάδων ανθρωπίνων ζωών που χάθηκαν ενώ υπέγραψε και το βιβλίο συλλυπητηρίων. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις ενέργειες των σωστικών συνεργείων που υπερβάλουν εαυτών για να ανασύρουν από τα συντρίμμια των σπιτιών ανθρώπινες ζωές.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής η Ιερά Αρχιεπισκοπή έχει δημιουργήσει Ταμείο Αρωγής για τον Σεισμό στο οποίο θα συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα παρασχεθούν προς ανακούφιση όσων έχουν πληγεί σε Τουρκία και Συρία.

Διαβάστε επίσης: 

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Προσευχή για όσους επλήγησαν από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων