27/02/2022 28/02/2022 Με μία προσευχή για τους δοκιμαζόμενους αδελφούς στην Ουκρανία τελέσθηκε σήμερα το πρωΐ η θεία λειτουργία στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr Του πανηγυρικού όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο...
27 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 4:33

Θεσσαλονίκη: Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος προσεύχεται για την Ουκρανία

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος προσεύχεται για την Ουκρανία

Με μία προσευχή για τους δοκιμαζόμενους αδελφούς στην Ουκρανία τελέσθηκε σήμερα το πρωΐ η θεία λειτουργία στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr

Του πανηγυρικού όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, τον Πρωτοσύγκελλο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου και αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Εδέσσης αρχιμ. Στέφανο Δέβρελη και από ιερείς και διακόνους της Ι.Μ.

Συμπροσευχόμενος στο Ιερό βρέθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Στον Ι.Ν. παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, οι Άρχοντες-συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και δεκάδες πιστοί τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων