07/06/2020 07/06/2020 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Τζον Κατσιματίδης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ο Μιχάλης Ψαρός πρώην ταμίας της Αρχιεπισκοπής με κοινή τους δήλωση, στηρίζουν και επικροτούν εγκαρδίως την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, για την έγκριση προσωρινής χρήσης πολλαπλών μεταλλικών κοχλιαρίων για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας. Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: «Επικροτούμε κατά τον πλέον...
07 Ιουνίου, 2020 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 18:07

Τι λένε για τις αποφάσεις του Αμερικής για τη Θεία Κοινωνία

Διαδώστε:
Τι λένε για τις αποφάσεις του Αμερικής για τη Θεία Κοινωνία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Τζον Κατσιματίδης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ο Μιχάλης Ψαρός πρώην ταμίας της Αρχιεπισκοπής με κοινή τους δήλωση, στηρίζουν και επικροτούν εγκαρδίως την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, για την έγκριση προσωρινής χρήσης πολλαπλών μεταλλικών κοχλιαρίων για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Επικροτούμε κατά τον πλέον δυνατό τρόπο την ολοκληρωτική μας υποστήριξη στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, για την έγκριση και ενθάρρυνση του για την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με ειδικό τρόπο αυτή την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας. Ιδιαίτερα επικροτούμε την χρήση πολλαπλών κοχλιαρίων, ένα για κάθε ενορίτη, ως μία αποτελεσματική και ποιμαντική ανταπόκριση η οποία παρέχει ασφάλεια στους Ελληνορθόδοξους Πιστούς της Αμερικής.

Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν και εξακολουθεί να είναι μία σοβαρή πρόκληση για την Εκκλησία, όπως είναι και για κάθε μέλος της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερα τώρα, όταν οι νέοι μας προσβλέπουν στους ηγέτες της Εκκλησίας μας για σοφία η οποία να είναι τόσο λογική, όπως είναι εδραιωμένη μέσα στην Παράδοση μας. Αυτή η ποιμαντική διευκόλυνση στην λειτουργική μας Παράδοση, η οποία ευκρινώς αναπτύσσεται δια μέσου των αιώνων, φανερώνει πραγματική αγάπη και το είδος εκείνο της ηγεσίας που υπηρετεί τους ανθρώπους.

Εχομε πληροφορηθεί πως κατά τα πρώτα χίλια χρόνια δεν χρησιμοποιείτο η λαβίδα και πως οι πιστοί έπιναν από το Ποτήριο και λάμβαναν το Σώμα του χριστού στα χέρια τους. Στην συνέχεια έγινε αλλαγή. Δεν είναι δυνατόν που το Αγιο Πνεύμα ομιλεί στην Εκκλησία στη διάρκεια αυτών των ημερών της Πεντηκοστής να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας;

Επικροτούμε εγκαρδίως τον Αρχιεπίσκοπο και ενθαρρύνουμε να υπάρξει ανοιχτό μυαλό καθ’ όλη την Εκκλησία, καθώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την παγκόσμια πανδημία.

Τζον Κατσιματίδης Αρχων Νοτάριος –Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μάικλ Ψαρός Αρχων Οστιάριος – Πρώην Ταμίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής

 

Πηγή: Eθνικός Κήρυξ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων