07/04/2020 07/04/2020 “Kαθ’ υπόδειξη των Πολιτειακών και Υγειονομικών αρχών, δεν θεωρείται ασφαλής η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή αντικειμένων ευλαβείας της Ορθοδόξου πίστεως, συμπεριλαμβανομένων των Βαΐων, των κεριών, των λαμπάδων, του ιερού μυστηρίου του Αγίου Ευχελαίου, των ανθέων του κουβουκλίου του Επιταφίου, των ωών και του Αγίου Φωτός του Πάσχα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής,...
07 Απριλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 16:55

Τι θα γίνει με το Άγιο Φως στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Τι θα γίνει με το Άγιο Φως στις ΗΠΑ

“Kαθ’ υπόδειξη των Πολιτειακών και Υγειονομικών αρχών, δεν θεωρείται ασφαλής η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή αντικειμένων ευλαβείας της Ορθοδόξου πίστεως, συμπεριλαμβανομένων των Βαΐων, των κεριών, των λαμπάδων, του ιερού μυστηρίου του Αγίου Ευχελαίου, των ανθέων του κουβουκλίου του Επιταφίου, των ωών και του Αγίου Φωτός του Πάσχα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Η Ιερά Επαρχιακής Σύνοδος συνήλθε χθες Δευτέρα 6 Απριλίου σε τηλεδιάσκεψη , ώστε να ενημερωθεί και να αποφασίσει σχετικώς προς τα μείζονα τρέχοντα ζητήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και κατέληξε στα εξής:

Οι προβλεπόμενες ιερές ακολουθίες του Ορθόδοξου εορτολογίου για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα να εξακολουθήσουν να τελούνται όπως ετελούντο μέχρι τώρα στους ενοριακούς ναούς και στις ιερές μονές σύμφωνα με τις οδηγίες των κατά τόπους Μητροπολιτών, αλλά και των Πολιτειακών και Υγειονομικών αρχών, δηλαδή, κεκλεισμένων των θυρών, με διαδικτυακή μετάδοση και με την αυστηρή επιβολή της συμμετοχής μόνο του ιερέα, του ψάλτου και του νεωκόρου.

Καθ’ υπόδειξη των Πολιτειακών και Υγειονομικών αρχών, δεν θεωρείται ασφαλής η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή αντικειμένων ευλαβείας της Ορθοδόξου πίστεως, συμπεριλαμβανομένων των Βαΐων, των κεριών, των λαμπάδων, του ιερού μυστηρίου του Αγίου Ευχελαίου, των ανθέων του κουβουκλίου του Επιταφίου, των ωών και του Αγίου Φωτός του Πάσχα.

Συνίσταται στους κληρικούς να προσφέρουν πνευματική καθοδήγηση δια των τεχνολογικών μέσων, αλλά απαγορεύεται η δια τηλεφώνου ή η δια του διαδικτύου τέλεση του Μυστηρίου της ιεράς Εξομολογήσεως και η ανάγνωση της συγχωρητικής ευχής.

Προτάσει του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου απεφασίσθη ομόφωνα η δια τηλεδιασκέψεως πραγματοποίηση της εφετεινής Εθνικής Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων