16/10/2023 16/10/2023 Ο Πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν Γεράσιμος Αθανασάτος, ο Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος» Βασίλειος Κοκόσης και άλλα στελέχη των εν λόγω φορέων, καθώς επίσης και άλλοι ομογενείς επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη στην Κεφαλονιά και ασχολούνται με τις τελευταίες λεπτομέρειες της επίσημης και συνάμα ιστορικής επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής,...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 19:26

Την Κεφαλονιά επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Διαδώστε:
Την Κεφαλονιά επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν Γεράσιμος Αθανασάτος, ο Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος» Βασίλειος Κοκόσης και άλλα στελέχη των εν λόγω φορέων, καθώς επίσης και άλλοι ομογενείς επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη στην Κεφαλονιά και ασχολούνται με τις τελευταίες λεπτομέρειες της επίσημης και συνάμα ιστορικής επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του anamniseis.net, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου προκειμένου να παραστεί στην εορτή του Αγίου Γερασίμου στην ομώνυμη Μονή όπου είναι αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, η οποία στηρίχτηκε ποικιλοτρόπως από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων «Αίνος» και η οποία υιοθετήθηκε από τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο.

Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη διότι συν τοις άλλοις συμπίπτει και με την 70ή επέτειο του Καταστροφικού Σεισμού της Κεφαλλονιάς και της ανεκτίμητης προσφοράς της ομογένειας για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την ανοικοδόμηση του νησιού.

Η επίσκεψη προκάλεσε ενθουσιασμό τόσο στους Κεφαλλονίτες που έχουν παλιννοστήσει, όσο και στις αρχές του νησιού οι οποίες επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο και τα μέλη της εξ Αμερικής αντιπροσωπείας.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αναμένεται να συνοδεύσουν ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο Αρχιδιάκονος, Διονύσιος Παπίρης, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, Γεράσιμος Αθανασάτος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Αίνος» Βασίλειος Κοκόσης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» χαρακτήρισαν την επίσκεψη «ιστορική» και τόνισαν ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου έχει πλημμυρίσει με χαρά και υπερηφάνεια τους απανταχού Κεφαλλονίτες».

Ερωτηθέντες για το πρόγραμμα της επίσκεψης επεσήμαναν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα αφιχθεί στο Αργοστόλι το απόγευμα της Τρίτης, 17ης Οκτωβρίου 2023 και αναμένεται να τον υποδεχτούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και πολυμελής αντιπροσωπεία της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν και του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Αίνος».

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, την Περιφέρεια και το Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο, το Δημοτικό Γηροκομείο, την Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέου, όπου θα προσκυνήσει τα λείψανα του Αγίου καθώς επίσης και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Πρόκειται για τα ευαγή ιδρύματα τα οποία ευεργετήθηκαν από την γενναιοδωρία των ομογενών της Αμερικής και των οργανωμένων φορέων τους.

Η επίσκεψη λαμβάνει χώρα επτά δεκαετίες μετά τον καταστροφικό σεισμό (12 Αυγούστου 1953) της Κεφαλονιάς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να δει ιδίοις όμμασι τα έργα που αποκαταστάθηκαν και συντηρούνται με τον οβολό της ομογένειας της Αμερικής.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα παρακαθήσει και θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο προς τιμή του.

Το πρωί της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος και οι εκπρόσωποι της ομογένειας θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό που θα τελεστεί στο Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου όπου είναι αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Το πρωί της Παρασκευής θα ιερουργήσει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία που θα τελεστούν στον Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου και αμέσως μετά θα παρακαθήσει στο επίσημο γεύμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει από το Αργοστόλι με προορισμό την Αθήνα. Το πρωί του Σαββάτου θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στο επίσημο δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την απονομή του Αθηναγόρειου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το επίσημο δείπνο θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν και το Βραβείο θα απονεμηθεί στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Prince’s Trust», ο οποίος για 47 συναπτά έτη είναι αρωγός των νέων όχι μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και σε 22 άλλες χώρες του κόσμου. Από τα προγράμματά του έχουν ευεργετηθεί πάνω από 1.100.000 έφηβοι και νέοι ανά της υφηλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων