10/07/2022 10/07/2022 Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 10 Ιουλίου 2022 στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου. Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Νέας Ιωνίας και...
10 Ιουλίου, 2022 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2022 - 14:01

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου

Διαδώστε:
Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 10 Ιουλίου 2022 στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου.

  • Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφίας κ. Γαβριήλ, Μποτσουάνας(από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Γενναδίου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Επισκόποy Νειλουπόλεως κ.Νικoδήμου (από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Γέρων Αλέξιος Ξενωφοντινός, ο Γέρων Γαβριήλ Παντοκρατορινός, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Συμπροσευχόμενος στο ιερό παρευρέθηκε ο Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τους αρχιερείς καλωσόρισε ο οικείος Μητροπολίτης, Σιδηροκάστρου Μακάριος και στη συνέχεια το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής (ηχητικό).

Στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παρέστησαν , η ηγουμένη της Ι.Μ. Ιακώβη μοναχή, οι Βουλευτές Σερρών κ.Τάσος Χατζηβασιλείου και κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο κ. Ιωάννης Αναστασιάδης Βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο κ. Συμεών Πασχαλίδης Διευθυντής Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ο Υποδιοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμιρογλου

Μετά την απόλυση της λειτουργίας άπαντες μετέβησαν στα κοιμητήρια του μοναστηριού όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακαριστού Μητροπολίτη και τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Έπειτα ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων