27/03/2024 27/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ ορίστηκε Τοποτηρητής της χηρευούσης πλέον Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ, μετά την πρόσφατη υποβολή παραίτησης του Σεβασμιωτάτου κ. Ησαΐα, όπως κάνει γνωστό η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου. Αναλυτικά σε ανακοινωθέν...
27 Μαρτίου, 2024 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 23:53

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ o Σικάγου Ναθαναήλ

Διαδώστε:
Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ o Σικάγου Ναθαναήλ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ ορίστηκε Τοποτηρητής της χηρευούσης πλέον Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ, μετά την πρόσφατη υποβολή παραίτησης του Σεβασμιωτάτου κ. Ησαΐα, όπως κάνει γνωστό η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.

Αναλυτικά σε ανακοινωθέν της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αναφέρει:

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος προήδρευσε σήμερα στη συνεδρία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, συνελθούσα εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης, για να ορισθεί, κατά την τάξη και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Τοποτηρητή της χηρευούσης πλέον Ι. Μητροπόλεως Ντένβερ, μετά την υποβολή παραίτησης του Σεβασμιωτάτου κ. Ησαΐα και την εν συνεχεία εκλογή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο (23 Μαρτίου 2024) σε Μητροπολίτη Λύστρων.

Συζητήσεως γενομένης, ως Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Ντένβερ μέχρι την ενθρόνιση του διαδόχου του Σεβ. Μητροπολίτου Λύστρων κ. Ησαΐου ορίσθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Η κατάρτιση του τριπροσώπου βάσει του οποίου η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα εκλέξει τον επόμενο Μητροπολίτη Ντένβερ θα γίνει σε προσεχή συνεδρία της Ι. Επαρχιακής Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Ντένβερ Ησαΐα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων