26/05/2020 26/05/2020 Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής δημιούργησε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανακούφισης, ένα Ταμείο Αρωγής. Η δράση αυτή της Αρχιεπισκοπής αποτελεί μια σημαντική μερίδα της προσπάθειας να υποστηριχθούν όσοι έχουν επηρεαστεί από την παρούσα πανδημία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το εφάπαξ ποσό, μέχρι 2500 αμερικάνικα δολλάρια, θα διατίθεται σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες...
26 Μαΐου, 2020 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 13:39

Βοήθεια έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Βοήθεια έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής δημιούργησε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανακούφισης, ένα Ταμείο Αρωγής. Η δράση αυτή της Αρχιεπισκοπής αποτελεί μια σημαντική μερίδα της προσπάθειας να υποστηριχθούν όσοι έχουν επηρεαστεί από την παρούσα πανδημία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το εφάπαξ ποσό, μέχρι 2500 αμερικάνικα δολλάρια, θα διατίθεται σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σχολιάζοντας το πρόγραμμα δήλωσε ότι: “Κατά τη διάρκεια αυτής της απελπισμένης περιόδου, πιστεύουμε ότι είναι δική μας ευθύνη να παρέχουμε, εκτός από την πνευματική μας φροντίδα, υλική υποστήριξη στους αδελφούς και τις αδελφές μας που αντιμετωπίζουν απροσδόκητες οικονομικές δυσκολίες. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε χρηματοδότηση έως και 500.000 δολλάρια, αλλά θέλω να προκαλέσω όλους να βοηθήσουν την Εκκλησία μας να συγκεντρώσει επιπλέον 500.000, καθώς αναμένουμε ότι οι συνέπειες της Πανδημίας θα επεκταθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους και είμαστε ευγνώμονες σε όσους θα συμμετάσχουν στο σκοπό μας”.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος διόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο  για να ηγηθεί της επιτροπής για την έγκριση αιτήσεων ανακούφισης. Όσοι αντιμετωπίζουν οικονομική ή χρηματοοικονομική δυσχέρεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας και χρειάζονται βοήθεια έκτακτης ανάγκης με έξοδα όπως ενοίκιο, υποθήκη, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, τρόφιμα, παιδική φροντίδα, ιατρική, κηδεία ή άλλα καθημερινά έξοδα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Ταμείο Αρωγής, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί ιδιωτικά, μέσω του ιστότοπου www.goarch.org/covid19relief.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στο Ταμείο μπορούν να το κάνουν στη διεύθυνση www.goarch.org/covid19/donate.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων