11/09/2020 11/09/2020 Με το ποσόν των $100.000 ενισχύει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας τις έρευνες για φάρμακα και εμβόλια κατά του κορωνοϊού που διενεργούνται στο Πανεπιστήμιο Victoria University της Μελβούρνης και στις οποίες επικεφαλής είναι η ομογενής ερευνήτρια, Καθηγήτρια Βάσω Αποστολοπούλου. Η ομογενής Καθηγήτρια που είναι και αναπληρώτρια Αντιπρύτανης του εν λόγω Πανεπιστημίου (Pro Vice- Chancellor) εξέφρασε τις...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2020 - 16:14

$100.000 από την Αρχιεπισκοπή στις έρευνες για το εμβόλιο

Διαδώστε:
$100.000 από την Αρχιεπισκοπή στις έρευνες για το εμβόλιο

Με το ποσόν των $100.000 ενισχύει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας τις έρευνες για φάρμακα και εμβόλια κατά του κορωνοϊού που διενεργούνται στο Πανεπιστήμιο Victoria University της Μελβούρνης και στις οποίες επικεφαλής είναι η ομογενής ερευνήτρια, Καθηγήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Η ομογενής Καθηγήτρια που είναι και αναπληρώτρια Αντιπρύτανης του εν λόγω Πανεπιστημίου (Pro Vice- Chancellor) εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς την Αρχιεπισκοπή για την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στο πρόγραμμά μας για την συγκεκριμένη δωρεά η κυρία Αποστολοπούλου, ευχαρίστησε θερμά την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο για αυτή την δωρεά.

“Ευχαριστώ πάρα πολύ την Αρχιεπισκοπή που μας έχει κάνει τη δωρεά για να μπορούμε να προχωρήσουμε με την έρευνα που κάνουμε για τον κορωνοϊό. Έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουμε μια λίστα με φάρμακα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και επίσης ένα εμβόλιο εναντίον του ιού. Έχουμε δύο που κάνουμε. Με τα λεφτά που μας έδωσε η Αρχιεπισκοπή θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, για να μπούμε σε κλινικά πειράματα. Νιώθω υπερήφανη που έχω την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής και την ευλογία της. Αυτό μας κάνει και εμένα και όλη μας την ομάδα να προχωρήσουμε γρήγορα, για να μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον κορωνοϊό και να πάμε πλέον πίσω καθημερινή μας ζωή, όπως ζούσαμε πριν έρθει ο COVID-19” ανέφερε η κυρία Αποστολοπούλου. 

Να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος είχε επισκεφθεί προ ολίγων εβδομάδων το Εργαστήριο στο Victoria University και είχε ξεναγηθεί από την κυρία Αποστολοπούλου. Είχε εκφραστεί θετικά για το όλο έργο, συγχαίροντας την ομογενή επιστήμονα και τους συνεργάτες της.

Σε δήλωσή του αναφορικά με την δωρεά της Αρχιεπισκοπής, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι “όλοι μας έχουμε χρέος να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην προσπάθεια που εξελίσσεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Αναλυτικά η δήλωσή του όπως μεταδίδεται από το sbs.com.au έχει ως εξής:

“Πριν από σχεδόν δύο μήνες με αφορμή την πρόσκληση που είχα δεχθεί από το πανεπιστήμιο της Βικτώριας, είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στους επιστήμονες οι οποίοι πασχίζουν να βρουν τη θεραπεία για τη νόσο του κορωνοΪού. Εκεί μέσα στα εργαστήρια βίωσα, σε ένα μικρό βαθμό βέβαια, την αγωνία που τους διακατέχει. Δεν σας κρύβω ότι με συγκίνησε αυτή η αγωνία, η θυσιαστική τους διάθεση και η άοκνη προσπάθεια που είδα να καταβάλλουν για να φέρουν εις πέρας το σπουδαίο εγχείρημα που έχουν αναλάβει. Όπως γνωρίζετε επικεφαλής της έρευνας είναι μία ομογενής μας, η κυρία Βάσω Αποστολοπούλου η οποία ανέπτυξε επιτυχώς το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται λοιπόν για μία διακεκριμένη επιστήμονα που πλαισιώνεται από μία ομάδα έμπειρων και αξίων συνεργατών και σίγουρα διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα για να πρωτοπορήσει και πάλι. Με τις σκέψεις αυτές και με την πεποίθηση ότι όλοι μας έχουμε χρέος να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην προσπάθεια που εξελίσσεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας κρίναμε αναγκαίο να στηρίξουμε το ερευνητικό έργο της κυρίας Αποστολοπούλου και των συνεργατών της επιστημών έμπρακτα. Παράλληλα δεν σταματήσαμε και δεν σταματάμε να προσευχόμαστε στο Θεό και να παρακαλούμε να φωτίζει και να ενισχύει την επιστημονική κοινότητα για την ταχεία ευόδωση της ερευνητικής προσπάθειας που καταβάλλουν. Σε κάθε περίπτωση τους ευχαριστούμε από καρδία για τους κόπους τους και για όλο αυτό τον ακάματο αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες. Προσωπικά ανυπομονώ να τους συναντήσω και να τους ευχαριστήσω από κοντά, όπως επίσης ανυπομονώ μα ξανασυνατήσω όλους τους ομογενείς μας στη Βικτώρια και στην υπόλοιπη Αυστραλία”.

Πηγή: www.sbs.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων