10/01/2020 10/01/2020 Χιλιάδες ομογενείς αναμένεται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για να συμμετέχουν στον μεγαλοπρεπή εορτασμό του αγιασμού των υδάτων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, στην προβλήτα του Port Melbourne, το γνωστό μας Station Pier. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας, η θρησκευτική τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του...
10 Ιανουαρίου, 2020 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2020 - 11:10

Αγιασμός των Υδάτων και προσευχή για τις πυρκαγιές

Διαδώστε:
Αγιασμός των Υδάτων και προσευχή για τις πυρκαγιές

Χιλιάδες ομογενείς αναμένεται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για να συμμετέχουν στον μεγαλοπρεπή εορτασμό του αγιασμού των υδάτων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, στην προβλήτα του Port Melbourne, το γνωστό μας Station Pier.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας, η θρησκευτική τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί τη 1μμ. και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μεγάλο πανηγύρι στον ίδιο χώρο.

Την ίδια μέρα και με τη συμμετοχή όλων των Κοινοτήτων και Ενοριών της πόλης θα πραγματοποιηθεί και στο Σίδνεϊ ο κοινός εορτασμός των Θεοφανείων στο Yarra Bay Bicentennial Park, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τον φετινό εορτασμό, η σκέψη μας θα βρίσκεται στα θύματα και στους πληγέντες από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές που μαίνονται στην αυστραλιανή επικράτεια. Για τον λόγο αυτό, η καθιερωμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά από τον καθαγιασμό των υδάτων, θα έχει και χαρακτήρα φιλανθρωπικό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Κεντρική Επιτροπή Νεολαίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα συγκεντρώνει χρήματα, από τις ευγενικές δωρεές των συμμετεχόντων, τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν  και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας.

Και στην Αδελαΐδα, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην προβλήτα του Glenegl, στο ομώνυμο παραλιακό προάστιο της Αδελαΐδας.

Με τη συμμετοχή όλων των Ενοριών και Κοινοτήτων του Περθ και υπό το συντονισμό του πατέρα Ελευθερίου Γεροβασίλη, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στον κολπίσκο Ματίλντα στις όχθες του ποταμού Σουάν, ο Αγιασμός των Υδάτων και στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από το neoskosmos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων