01/07/2019 01/07/2019 Αισιόδοξος πως οι εργασίες για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου, θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουλίου, είναι ο διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, Διονύσης Ψαρός. Στόχος είναι η νέα εκκλησία να είναι έτοιμη έως την συγκεκριμένη ημερομηνία μέρα γιορτής του Αγίου, η οποία συμπίπτει με την πρώτη επίσκεψη...
01 Ιουλίου, 2019 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2019 - 17:31

Η πρώτη εκκλησία για τον Αγ. Παΐσιο στην μακρινή Αυστραλία

Διαδώστε:
Η πρώτη εκκλησία για τον Αγ. Παΐσιο στην μακρινή Αυστραλία

Αισιόδοξος πως οι εργασίες για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου, θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουλίου, είναι ο διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, Διονύσης Ψαρός.

Στόχος είναι η νέα εκκλησία να είναι έτοιμη έως την συγκεκριμένη ημερομηνία μέρα γιορτής του Αγίου, η οποία συμπίπτει με την πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ. Μακαρίου.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα βρεθεί στο Forrestfield της Δυτικής Αυστραλίας για να χοροστατήσει της πρώτης λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι η εκκλησία αυτή του Αγίου Παϊσίου είναι η πρώτη στην Αυστραλία και είναι και μια εκπλήρωση επιθυμίας, τόσο του Αγίου που επισκέφθηκε το 1977 την χώρα, όσο και του αείμνηστου Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού.

Agios Paisios

H οικογένεια του Δωρητή Ν. Κακούλα και της οικογένείας του στο εσωτερικό του Μοναστηριού του Αη Γιάννη, δίπλα στο οποίο κτίστηκε η εκκλησία του Αγίου Παϊσίου

Στην υλοποίηση της επιθυμίας αυτής βοήθησε με μια σημαντική χρηματική δωρεά, ο Καστελορίζιος συνταξιούχος Νικόλαος Κακούλας.

Ο ηγούμενος της Μονής του Αη Γιάννη στο Forrestfield, Ευάγριος, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Παϊσίου, είχε γνωρίσει τον Άγιο στο Άγιο Όρος και μάλιστα έφερε και σκουφάκι του στην Πέρθη.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων