10/11/2020 11/11/2020 “Δεν είστε μόνοι”, διαβεβαιώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της Μελβούρνης και ευρύτερα της Πολιτείας της Βικτώριας, που έχουν υπομείνει, επί μακρό χρονικό διάστημα, τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. “Χωρίς αμφιβολία, ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εσάς, αλλά και για εμάς”, σημειώνει εισαγωγικά στο σχετικό βιντεοσκοπημένο...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 21:53

Αρχιεπ. Αυστραλίας σε πιστούς Βικτώριας: “Δεν είστε μόνοι”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αυστραλίας σε πιστούς Βικτώριας: “Δεν είστε μόνοι”

“Δεν είστε μόνοι”, διαβεβαιώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της Μελβούρνης και ευρύτερα της Πολιτείας της Βικτώριας, που έχουν υπομείνει, επί μακρό χρονικό διάστημα, τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Χωρίς αμφιβολία, ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εσάς, αλλά και για εμάς”, σημειώνει εισαγωγικά στο σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, προσθέτοντας ότι “μοιραζόμαστε την θλίψη και τον πόνο της καρδιάς σας”.

“Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε στο πλευρό σας. Δεν είστε μόνοι”, υπογραμμίζει σε άλλο σημείο, επισημαίνοντας πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τόσο στο Σύδνεϋ όσο και στη Μελβούρνη, έχει εργαστεί πολύ σκληρά για το άνοιγμα των εκκλησιών και για τη χαλάρωση των περιορισμών ως προς την παρουσία πιστών στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

“Δόξα τω Θεώ, έχει αρχίσει να φαίνεται κάποιο φως. Αν και μικρό, είναι όμως μια ακτίνα φωτός”, σημειώνει ακόμη ο Σεβασμιώτατος, ενώ διαβεβαιώνει ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές, για να επεκταθούν τα όρια συμμετοχής των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και στα Ιερά Μυστήρια. “Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα ακουστούμε”, επισημαίνει, “και έχουμε ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα”.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος αναφέρεται στην πολυεπίπεδη δοκιμασία που βίωσαν οι κάτοικοι της Βικτώριας και στις πρωτοβουλίες που έλαβε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, δια των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Νορθ – Κόουτ, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

“Ταυτόχρονα, οι σκέψεις και οι προσευχές μας, νύχτα και μέρα είναι μαζί σας”, τονίζει, απευθυνόμενος στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της πολιτείας, ενθαρρύνοντας όλους να παραμείνουν δυνατοί και ενωμένοι.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εκφράζει την ειλικρινή ελπίδα και την προσδοκία του να μπορέσει να επισκεφθεί σύντομα τη Βικτώρια. “Ανυπομονώ με την πρώτη ευκαιρία να συναντηθούμε από κοντά και να επικοινωνήσω μαζί σας”, σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ κλείνει το μήνυμά του με την ευχή “ο Θεός να σας ευλογεί όλους”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων