03/09/2019 03/09/2019 “Όταν συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, λίγο πριν έρθω εδώ, του είπα ότι οι πληροφορίες που έχω είναι, ότι οι καλύτεροι Έλληνες που υπάρχουν σήμερα, είναι οι Έλληνες της Αυστραλίας” ανέφερε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Saint Basil’s...
03 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2019 - 18:02

“Οι άνθρωποι που έφυγαν από την Ελλάδα δεν ήταν τυχαίοι”

Διαδώστε:
“Οι άνθρωποι που έφυγαν από την Ελλάδα δεν ήταν τυχαίοι”

“Όταν συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, λίγο πριν έρθω εδώ, του είπα ότι οι πληροφορίες που έχω είναι, ότι οι καλύτεροι Έλληνες που υπάρχουν σήμερα, είναι οι Έλληνες της Αυστραλίας” ανέφερε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Saint Basil’s Homes, σήμερα με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στην Αδελαΐδα.

Στη συνέχεια ο λαοφιλής Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε, “Αυτό θα το συνεχίζω να το λέω, όχι μόνο διότι το έχω ακούσει, αλλά τώρα πια διότι το ζω. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι κάποιοι από σας, που είσθε από τους πρώτες μετανάστες, αλλά οι προηγούμενοι από σας, οι πατεράδες σας, οι παππούδες σας, και οι γιαγιάδες σας, έφυγαν από την Ελλάδα, όχι για να πάνε στη Γερμανία, όχι για να πάνε στην Αμερική, αλλά για να πάνε σε ένα τόπο, που για να πας σε αυτό το τόπο, έπρεπε να ‘χεις θάρρος και τόλμη, και να πάρεις μια μεγάλη απόφαση. Αυτό τί σημαίνει; Οι άνθρωποι που έφυγαν από την Ελλάδα για να έρθουν στην Αυστραλία δεν ήταν τυχαίοι. Είχαν θάρρος, είχαν πίστη, είχαν ελπίδα, και τόλμη. Γι’ αυτό έφθασαν εδώ, και πρόκοψαν και προόδευσαν και μας έκαναν υπερήφανους, όχι μόνο ένδο-κοινοτικά, δηλαδή στην κοινότητά μας, αλλά μας έκαναν υπερήφανους σε όλη την Αυστραλία. Πιστεύω ότι με αυτά τα στοιχεία, και με αυτά τα εφόδια στις αποσκευές μου, έφτασα και εγώ στην Αυστραλία. Ήρθα με πολύ πίστη στο Θεό, με πολύ ελπίδα για το μέλλον, αλλά και με πολύ αγάπη. Κι’ αυτό το λέω και το εννοώ. Είμαι εδώ γιατί σας αγαπώ. Είμαι εδώ και δίνω το χρόνο μου, που ξέρετε, ο χρόνος είναι ότι πιο πολύτιμο υπάρχει στον άνθρωπο, και αναλώνομαι κυριολεκτικά για το ποίμνιό μου, γιατί σας αγαπώ, και γιατί πιστεύω ότι εσείς αξίζετε, όχι μόνο να αναλωθούμε, αλλά και να θυσιαστούμε αν χρειαστεί, ακόμη και τη ζωή μας να δώσουμε αν χρειαστεί, γιατί πραγματικά είσθε πολύ ευλογημένοι άνθρωποι, και γιατί αξίζετε την αγάπη του Αρχιεπισκόπου. Και όχι μόνο εσείς που είσθε σήμερα σ’ αυτήν την αίθουσα, αλλά και αυτοί που είναι απέξω. Έχω έντονη την πεποίθηση μέσα στην καρδιά μου, ότι είμαι ο Αρχιεπίσκοπος όλων των Ελλήνων. Και θέλω όλοι μαζί να προχωρούμε ενωμένοι. Με τον Χριστό μπροστά, διότι αυτό μας δίδαξαν οι προγονοί μας. Όχι διάσπαση. Ενότητα. Με την ενότητα θα προχωρήσουμε και θα προοδεύσουμε. Και αυτός είναι ο σκοπός μου. Και θα επιτύχουμε. Και θα καταφέρουμε” κατέληξε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε το Κολέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα όπου οι μικροί μαθητές τον υποδέχθηκαν με τραγούδια θρησκευτικού περιεχομένου αλλά και με δώρα. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με το κάθε παιδί ξεχωριστά, άνοιξε τα δώρα και αστειεύτηκε με τα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων