29/06/2020 29/06/2020 Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Στην αχανή Αυστραλία κατάφερε να επισκεφθεί μέσα σ’ αυτόν τον πρώτο χρόνο κάθε γωνιά, όπου υπάρχει χριστιανός ορθόδοξος και να απλώσει το χέρι του προς όλους όσοι θέλησαν να κρατηθούν γερά από την αγάπη του Θεού. Ο κατά κόσμον...
29 Ιουνίου, 2020 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 8:26

Αρχιεπ. Μακάριος: Ένας χρόνος στη μακρινή Αυστραλία- ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Μακάριος: Ένας χρόνος στη μακρινή Αυστραλία- ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Στην αχανή Αυστραλία κατάφερε να επισκεφθεί μέσα σ’ αυτόν τον πρώτο χρόνο κάθε γωνιά, όπου υπάρχει χριστιανός ορθόδοξος και να απλώσει το χέρι του προς όλους όσοι θέλησαν να κρατηθούν γερά από την αγάπη του Θεού.
Ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Γρινιεζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1973. Οι γονείς του Εμμανουήλ και Φωτεινή του δίδαξαν να είναι ευγενής και να ακούει όσους θέλουν να του μιλήσουν. Τον έκαναν δηλαδή αυτό που απλοϊκά λέμε «καλός άνθρωπος». Αυτό το απλοϊκό όμως, στην εποχή μας είναι και το πιο δυσεύρετο.

 

Επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Λίγες ημέρες πριν από την ενθρόνισή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μίλησε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη για τους στόχους του, την ευθύνη που πήρε στους ώμους του, το ελληνικό στοιχείο στην Αυστραλία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και για την σπουδαιότητα ένας Ιεράρχης να έχει μεν μόρφωση και γνώσεις αλλά να μπορεί να αναπαύει και το ποίμνιό του.

Συνέντευξη: Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Ήχος: Νίκος Οικονόμου

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού που απειλεί την ανθρωπότητα, σε απευθείας σύνδεση από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Συνέντευξη: Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων