07/08/2019 07/08/2019 «Με έχετε συγκινήσει βαθύτατα… Ζούμε σε ένα κλίμα παρατεινόμενης Πεντηκοστής. Βιώνουμε μια κατάσταση συνεχούς χαράς, συγκίνησης και ενθουσιασμού και η αγάπη, τα λόγια σας και οι προσευχές σας αποτελούν για μένα μεγάλο πνευματικό στήριγμα» έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στην πρώτη του επίσημη επιστολή προς την ομογένεια «Αυτό το διάστημα της παραμονής μου εδώ...
07 Αυγούστου, 2019 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2019 - 9:57

Αρχιεπ. Μακάριος: Επιστρατεύω την αγάπη σας

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Μακάριος: Επιστρατεύω την αγάπη σας

«Με έχετε συγκινήσει βαθύτατα… Ζούμε σε ένα κλίμα παρατεινόμενης Πεντηκοστής. Βιώνουμε μια κατάσταση συνεχούς χαράς, συγκίνησης και ενθουσιασμού και η αγάπη, τα λόγια σας και οι προσευχές σας αποτελούν για μένα μεγάλο πνευματικό στήριγμα» έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στην πρώτη του επίσημη επιστολή προς την ομογένεια

«Αυτό το διάστημα της παραμονής μου εδώ στην νέα μας πατρίδα, διαπιστώνω ότι όλοι μας, κλήρος και λαός, ζούμε σε ένα κλίμα παρατεινόμενης Πεντηκοστής.
Βιώνουμε μια κατάσταση συνεχούς χαράς, ειρήνης, ενθουσιασμού, συγκινήσεως, δακρύων, καρδιακής ανέσεως, εσωτερικής ελευθερίας και ανακαινισμού. Η αγάπη σας τα λόγια σας και οι προσευχές αποτελούν για μένα μεγάλο πνευματικό στήριγμα», έγραψε στην πρώτη του επίσημη επιστολή προς τους ομογενείς της Αυστραλίας, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος που όπως αποκάλυψε επέλεξε την ημέρα εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Χριστού να απευθύνει το πρώτο του επίσημο μήνυμα αφού, όπως έγραψε «το έργο της μεταμορφώσεως των ανθρώπων ξεκίνησε ήδη να πραγματοποιείται από το Χριστό και έπειτα κληροδοτήθηκε στην Εκκλησία και τους Αποστόλους.

«Και εμείς σήμερα εδώ στην Αυστραλία, όλοι μαζί, κλήρος και λαός, πρέπει να εκδαπανηθούμε γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό. Σας καλώ να συμπορευτούμε στο έργο του Χριστού και της Εκκλησίας, που είναι έργο ανακαινιστικό και μεταμορφωτικό και σας παρακαλώ να διατηρήσουμε την ενότητα μας και να συν-εργαστούμε για το καλό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κρατώντας την ελληνική μας γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας.

«Επιστρατεύω την αγάπη σας, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί», κατέληξε.

Πηγή: Neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων