09/08/2019 09/08/2019 Την δέσμευσή του ότι το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Μελβούρνη, Αγ. Ιωάννης, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα της Μελβούρνης δεύτερης και τρίτης γενιάς, θα συνεχίσει το έργο του παρείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Επισκεπτόμενος το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο, έσπευσε να διασκεδάσει τις φήμες περί κλεισίματος και συνομίλησε με...
09 Αυγούστου, 2019 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2019 - 11:31

Αρχιεπ. Μακάριος: «Το σχολείο αυτό δεν θα κλείσει»

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Μακάριος: «Το σχολείο αυτό δεν θα κλείσει»

Την δέσμευσή του ότι το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Μελβούρνη, Αγ. Ιωάννης, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα της Μελβούρνης δεύτερης και τρίτης γενιάς, θα συνεχίσει το έργο του παρείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.
Επισκεπτόμενος το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο, έσπευσε να διασκεδάσει τις φήμες περί κλεισίματος και συνομίλησε με την ηγεσία του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι αυτό που έκανε την μεγαλύτερη θετική εντύπωση ήταν το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψής του το αφιέρωσε στους μαθητές του σχολείου, δείχνοντας για μία ακόμα φορά την αγάπη και την αφοσίωσή τρου στους νέους.

Όπως γράφει το neoskosmos.com. ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος φύτεψε και ελιά στον περίβολο του σχολείου, σε μια συμβολική χειρονομία όσον αφορά το μέλλον του σχολείου:
«Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Αυστραλία άκουσα πολλές φορές γι’ αυτό το σχολείο και πολλές συμβουλές. Και μου αρέσει να ακούω γιατί δεν θέλω να παίρνω αποφάσεις βιαστικές. Κάποιοι μου είπαν ότι αυτό το σχολείο δεν έχει μέλλον. Αλλά εγώ από τη στιγμή που έφτασα σ’ αυτό το σχολείο είδα τα παιδιά, τους δασκάλους, τους καθηγητές και το προσωπικό έλαβα ένα μήνυμα από το Θεό, Ότι αυτό το σχολείο έχει μεγάλο μέλλον. Και εγώ προσωπικά ως Αρχιεπίσκοπος και η Αρχιεπισκοπή θα το στηρίζουμε αυτό το σχολείο. Και αν ακούτε φήμες και κάποιους να λένε ότι αυτό το σχολείο θα κλείσει να δώσετε αυτό το μήνυμα και να διαβεβαιώσετε όλους προς κάθε κατεύθυνση ότι το σχολείο όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά και θα προχωρήσει και θα δείτε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέλλον για αυτό όπως εμείς οι μεγαλύτεροι το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές. Θα στηρίζουμε το σχολείο και σας παρακαλώ και εσάς να συνεχίσετε να το στηρίζεται» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων