16/04/2020 16/04/2020 “Η πανδημία μας ωθεί σε μια πρωτόγνωρη μορφή ασκήσεως. Αποχή από την Εκκλησία. Αποχή από τη Θεία Κοινωνία. Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και κανείς από τους πιστούς μας δεν κοινώνησε. Κανείς δεν εκκλησιάστηκε” αναφέρει σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. “Φέτος η Μεγάλη Εβδομάφα είναι διαφορετική. Το Πάσχα θα είναι επίσης διαφορετικό, αλλά μπορούμε...
16 Απριλίου, 2020 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 8:28

Αρχιεπ. Μακάριος: “Βιώνουμε ένα Πάσχα ασκητικό”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Μακάριος: “Βιώνουμε ένα Πάσχα ασκητικό”

“Η πανδημία μας ωθεί σε μια πρωτόγνωρη μορφή ασκήσεως. Αποχή από την Εκκλησία. Αποχή από τη Θεία Κοινωνία. Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και κανείς από τους πιστούς μας δεν κοινώνησε. Κανείς δεν εκκλησιάστηκε” αναφέρει σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

“Φέτος η Μεγάλη Εβδομάφα είναι διαφορετική. Το Πάσχα θα είναι επίσης διαφορετικό, αλλά μπορούμε να το κάνουμε να έχει τη δική του ομορφιά, γιατί ακριβώς θα βιώσουμε κάτι τελείως πρωτόγνωρο, αλλά και παράλληλα ασκητικό. Κάτι που ξεπερνά το θέλημά μας και τις επιθυμίες μας” υπογραμμίζει και προσθέτει μεταξύ άλλων:
“”Αν λοιπόν στερούμαστε τη Θεία Κοινωνία και τη Θεία Λειτουργία χωρίς δική μας υπαιτιότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε δεν στερούμαστε το Όνομά Του. (…)Σε αυτή τη δύσκολη περιόδο που όλοι βιώνουμε δεν στερούμαστε το όνομά Του. (…) Εμείς είτε κοινωνούμε, είτε δεν κοινωνούμε, είτε εκκλησιαζόμαστε είτε δεν εκκλησιαζόμαστε, να μην χάνουμε την ζωντανή και καθημερινή επικοινωνία με το πρόσωπο του Χριστού. Γιατί πρέπει να σας το πω και αυτό: Ότι υπάρχει η πιθανότητα και εκκλησιαζόμαστε συχνά και να κοινωνούμε, αλλά η σχέση μας με τον Χριστό να είναι επιδερμική, ψεύτικη και ιδιοτελής. Μην μένετε στην επιφάνεια των πραγμάτων. Ερευνήστε το βάθος της πνευματικότητάς σας. Κρατείστε ζωντανή και προσευχητική επικοινωνία με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων