06/02/2024 07/02/2024 Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους τελέστηκε υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής – Παράρτημα Northcote, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Η Σχολή φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη, στο προάστιο Preston της Μελβούρνης. O Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αφού διαβίβασε στους καθηγητές και τους σπουδαστές της Σχολής...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 1:13

Αυστραλία: Αγιασμός έναρξης νέου έτους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Northcote

Διαδώστε:
Αυστραλία: Αγιασμός έναρξης νέου έτους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Northcote

Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους τελέστηκε υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής – Παράρτημα Northcote, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Η Σχολή φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη, στο προάστιο Preston της Μελβούρνης.

O Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αφού διαβίβασε στους καθηγητές και τους σπουδαστές της Σχολής τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, αναφέρθηκε στη μεγάλη δωρεά που λαμβάνουν όσες και όσοι μυούνται στη Βυζαντινή Μουσική, προτρέποντας τους σπουδαστές να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη δωρεά, όχι ως εφόδιο για καριέρα, αλλά ως διακόνημα προς την Εκκλησία, για να βοηθούν κάθε πονεμένο συνάνθρωπό του κατά την προσευχή την ώρα της θείας λατρείας.

Επίσης, ο Επίσκοπος Κερασούντος αναφέρθηκε στην επικείμενη Αποστολική Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία και παρακάλεσε όλους να συμμετέχουν με προθυμία και ζήλο στις εκδηλώσεις προς τιμήν Του, ιδίως τα μέλη της χορωδίας η οποία θα ψάλει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων