17/02/2021 17/02/2021 «Δεν υπάρχει καμιά αβεβαιότητα για το γηροκομείο της “Βασιλειάδας” στη Μελβούρνη και ούτε υπάρχει περίπτωση να κλείσει», δήλωσε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας». Σύμφωνα με δημοσίευμα του neoskosmos.com οι φήμες που κυκλοφορούσαν τελευταία για το μέλλον του ιδρύματος, ενισχύθηκαν από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «αβεβαιότητα...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 9:10

Αυστραλία: Δεν πρόκειται να κλείσει η “Βασιλειάδα”

Διαδώστε:
Αυστραλία: Δεν πρόκειται να κλείσει η “Βασιλειάδα”

«Δεν υπάρχει καμιά αβεβαιότητα για το γηροκομείο της “Βασιλειάδας” στη Μελβούρνη και ούτε υπάρχει περίπτωση να κλείσει», δήλωσε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του neoskosmos.com οι φήμες που κυκλοφορούσαν τελευταία για το μέλλον του ιδρύματος, ενισχύθηκαν από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της «Βασιλειάδας».
«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι. Συνεχίζουμε κανονικά με 42 τρόφιμους» μας είπε ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος στον Νέο Κόσμο. Επίσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς περί απολύσεων του προσωπικού, προσθέτοντας ότι μετά την αποχώρηση της κ. Vicky Kos από τη θέση της διευθύντριας γίνεται αναδιάρθρωση και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις μελλοντικά.


Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Φροντίδας της «Βασιλειάδας» στο Fawkner της Μελβούρνης βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχασαν τη ζωή τους 45 τρόφιμοί του από το σύνολο των 117 που είχε.
Το ίδρυμα έχει να αντιμετωπίσει την ιατροδικαστική έρευνα για τα αίτια των θανάτων αλλά και μαζική αγωγή συγγενών των θυμάτων.

Το ίδρυμα επισκέφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο οποίος μοιράστηκε ορισμένες σκέψεις του με τους παριστάμενους, εκφράζοντας κατ’ αρχάς τη βαθιά θλίψη και την οδύνη του για την τραγική απώλεια ανθρωπίνων ζωών, μελών της οικογένειας της «Βασιλειάδας», όπως ανέφερε, την οποία προκάλεσε η πανδημία.

«Αλλά ανυπομονούμε, επίσης, να έρθουν φωτεινότερες μέρες» προσέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Αναφερόμενος στις φωτεινότερες μέρες που προσδοκούν όλοι για τη «Βασιλειάδα», υπενθύμισε κατ’ αρχάς ότι έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, υπό τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο π. Ευμένιο Βασιλόπουλο, ως νέο Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Προσέθεσε δε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή συνεργάζεται με τις κυβερνητικές Αρχές, οι οποίες έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων