08/04/2020 08/04/2020 Οι κλειστές εκκλησίες σε όλο τον κόσμο και τα περιοριστικά μέτρα εν γένει, που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας, ωθούν πολύ κόσμο να προχωρεί σε ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με την πίστη αλλά και την ενορία του. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της νεολαίας της ενορίας του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Prospect...
08 Απριλίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2020 - 8:23

Αυστραλία: Η νεολαία “γεμίζει” την εκκλησία

Διαδώστε:
Αυστραλία: Η νεολαία “γεμίζει” την εκκλησία

Οι κλειστές εκκλησίες σε όλο τον κόσμο και τα περιοριστικά μέτρα εν γένει, που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας, ωθούν πολύ κόσμο να προχωρεί σε ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με την πίστη αλλά και την ενορία του.
Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της νεολαίας της ενορίας του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Prospect της Αδελαΐδας, βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να είναι “παρόντες” στην Εκκλησία για την περίοδο του Πάσχα και έως ότου κοπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία #SaintYourselfaSeat που προωθείται από τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, κάθε πιστός μπορεί να παραγγείλει από τον ναό την εικόνα του προστάτη Αγίου του ώστε αυτή να τοποθετηθεί στα στασίδια της εκκλησίας, για όσον καιρό δεν είναι δυνατή η παρουσία των πιστών .

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία Saint Yourself μας. Θέλαμε να μοιραστούμε την πρόοδο μας μαζί σας μέχρι τώρα και να σας ενημερώσουμε ότι παράγονται πολλά περισσότερα και στόχος μας είναι να έχουμε την εκκλησία γεμάτη πριν το Πάσχα. Είμαστε πολύ ταπεινοί και ευγνώμονες σε όλους όσους έχουν κάνει δωρεά και ζήτησαν εικονίδια, όχι μόνο συμπεριλαμβανομένων των δικών μας ενοριτών αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα μας σε όλη την Αυστραλία και τον κόσμο!” γράφει στη σελίδα της ενορίας στο Facebook.

Το #SaintYourselfaSeat γεννήθηκε και μπήκε σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες θα είναι κλειστές και από τότε οι υπεύθυνοι του συμβουλίου της νεολαίας της ενορίας, έχουν ήδη δεχθεί πάνω από 500 αιτήσεις πιστών από ολόκληρο τον πλανήτη να γεμίσουν την εκκλησία με τις εικόνες τους.

«Εργαζόμαστε πρωί και βράδυ και στόχος μας είναι μέχρι το Πάσχα να έχουμε γεμίσει την εκκλησία μας με εικόνες αφού καθώς φαίνεται δεν θα μπορέσουμε να είμαστε όλοι μαζί τούτες τις άγιες ημέρες», λέει στο neoskosmos.com ο κ. Νικόλαος Δεμουρτζίδης, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της νεολαίας του Αγίου Αντωνίου επί επτά συναπτά έτη και προσθέτει: «Για πολλούς από εμάς, νεαρούς αλλά και τους ηλικιωμένους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες μας, το να πηγαίνουμε στην εκκλησία είναι ανάγκη εσωτερική και πνευματική. Η απαγόρευση αυτή, η οποία κρίθηκε απαραίτητη και ήταν μονόδρομος λόγω της πανδημίας, είναι κάτι που μέχρι σήμερα εμείς οι νεότεροι είχαμε μόνο διαβάσει σε βιβλία αλλά πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα που όμως προκαλεί θλίψη σε πολλούς πιστούς και έτσι θεωρήσαμε πως ενδεχομένως η ιδέα μας να είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε λίγη συμπαράσταση, χαρά και παρηγοριά στις οικογένειες των συμπαροίκων μας».


Κάθε εικόνα έχει χαραγμένο στο πίσω μέρος της το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη της συνοδευόμενο από ένα προσωπικό μήνυμα που θα επιλέξει ίδιος.
Στόχος των νεαρών εμπνευστών είναι κάθε εικόνα να στολίζει την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου έως ότου τελειώσει ο εφιάλτης του κορωνοϊού οπότε κάθε εικόνα θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων