29/06/2023 29/06/2023 «Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω». Την υπόσχεση που είχε δώσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κατά την ενθρόνισή του, στις 29 Ιουνίου 2019, επαναλαμβάνει και σήμερα ο Σεβασμιώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με την ευκαιρία...
29 Ιουνίου, 2023 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 12:47

Αυστραλίας Μακάριος: «Αξίζει στο λαό της Αυστραλίας μια Εκκλησία ενωμένη και δυνατή»

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: «Αξίζει στο λαό της Αυστραλίας μια Εκκλησία ενωμένη και δυνατή»

«Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω». Την υπόσχεση που είχε δώσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κατά την ενθρόνισή του, στις 29 Ιουνίου 2019, επαναλαμβάνει και σήμερα ο Σεβασμιώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τεσσάρων ετών ποιμαντορίας του στην πέμπτη ήπειρο. 

Επιπλέον, σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο, στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram, ο Σεβασμιώτατος κ.Μακάριος υπογραμμίζει: «Όλοι μαζί προχωρούμε μπροστά. Ενωμένοι. Γιατί αξίζει στο λαό της Αυστραλίας μια Εκκλησία ενωμένη και δυνατή. Και η Εκκλησία είστε εσείς!». 

Η σχετική ανάρτηση, με το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ της Pemptousia.TV : Τέσσερα χρόνια από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ενθρονίστηκε στην μακρινή αυτή Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, ξεκινώντας μία νέα σελίδα στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της πέμπτης ηπείρου.

Με αφορμή την επέτειο στις 18:45 μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.TV τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας που είχε παραχωρήσει στην Μαρία Γιαχνάκη.

Επίσης, στις 19:20 μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στην Επέτειο Ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τελετή ενθρόνισης η οποία είχε λάβει χώρα στις 29 Ιουνίου 2019 στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ:

Διαβάστε επίσης: Ιστορικές στιγμές στο μακρινό Σύνδεϊ – Δείτε το βίντεο με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας- Όλες οι ομιλίες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τέσσερα χρόνια από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων