29/11/2020 29/11/2020 Δυναμική αναφορά για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, όπως έγινε γνωστό, είχε προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Το θέμα...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 11:53

“Είμαστε πικραμένοι για τα 50 χρόνια σιγής της Χάλκης”

Διαδώστε:
“Είμαστε πικραμένοι για τα 50 χρόνια σιγής της Χάλκης”

Δυναμική αναφορά για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, όπως έγινε γνωστό, είχε προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Το θέμα το οποίο ανέπτυξε σε διαδικτυακή ομιλία, ήταν σχετικό με τα σύγχρονα ζητήματα της Βιοηθικής.

Με αφορμή την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση, πρωτίστως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, ενώ συνεχάρη ολοκαρδίως τον νέο και άξιο Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Χαλίλ, καθώς και τους καθηγητές και όλο το προσωπικό για το έργο το οποίο επιτελούν. Βεβαίως επαίνεσε το έργο και τη συνεισφορά της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ στο Ορθόδοξο κόσμο, αλλά παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για το γεγονός ότι σε έναν χρόνο συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη διακοπή της λειτουργίας μιας μεγάλης και ιστορικής Θεολογικής Σχολής, εκείνης της Χάλκης. “Δυστυχώς, συμπληρώνονται σχεδόν 50 χρόνια από τότε που η τουρκική κυβέρνηση έκλεισε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πενήντα χρόνια σιγής, αδικίας και πικρίας”, ανέφερε στον επίλογο, προσθέτοντας: “Αλλά ταυτόχρονα είμαστε αισιόδοξοι. Ποτέ δε χάνουμε την ελπίδα μας. Περιμένουμε να έρθει η ώρα του Θεού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – «Ο άνθρωπος είναι δημιούργημα με αιώνια προοπτική»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων